BlaBlaCar çevrimiçi otobüs bileti platformu Busfor'u satın alıyor

Satın alma kapsamında Busfor'un sunduğu hizmetler BlaBlaCar platformunda yer almaya başlayacak.
BlaBlaCar çevrimiçi otobüs bileti platformu Busfor'u satın alıyor

Araç paylaşım girişimi BlaBlaCar, Rusya ve Ukrayna'nın öne çıkan otobüs bileti platformu Busfor'u almaya hazırlanıyor. Busfor satın alması, girişimin en büyük satın alması olarak konumlanırken, BlaBlaCar anlaşmanın detaylandırını açıklamayı tercih etmedi. 

Bu arada bu satın almanın BlaBlaCar'ın otobüs odağındaki ilk satın alması olmadığını hatırlatalım. Daha önce Fransa'da da Ouibus'ı satın alan BlaBlaCar, BlaBlaBus hizmetinin operasyon alanını Fransa, Belçika , Hollanda, Almanya ve İtalya'ya genişletmişti. 

Yine de Busfor anlaşmasının, Ouibus anlaşmasından çok daha farklı olduğunu söylmeke mümkün. 7 bin otobüs şirketiyle ortaklık yapan Busfor, yılda 4 milyon dolar elde ediyor. Busfor'ın Rusya, Ukrayna ve Polonya'da bir otobüs şirketi olarak konumlanmak yerine platform olarak yerini korumayı tercih ettiğini belirtelim. Üstelik şirket, bölgede 25 milyon üyeye ve 80 milyon kayıtlı kullanıcıya sahip. 

BlaBla Car satın alma kapsamında Busfor'un markasında, ürünlerinde ve tüketici uygulamasında bir değişiklik gerçekleşmeyeceğini belirtirken, Busfor'un sunduğu hizmetlerin BlaBlaCar platformunda yer almaya başlayacağını açıkladı. Bu sayede girişim, seyahatseverlerin yolculuk deneyimi iyileşitirilirken, otobüs firmaları kullanıcı tabanını genişletebilecek. 

Attığı adımlarla bir araç paylaşım girişimininin ötesine geçmeye başlayan BlaBlaCar, kullanıcılar için şehirler arası bir seyahat uygulaması olarak konumlanıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.