Geleneksel sigorta sağlayıcıları Insurtechler ile müşterilerini geri kazanabilir

Oliver Wyman'in yaptığı yeni bir araştırmaya göre geleneksel sigorta sağlayıcıları Insurtechler ile iş birliğine giderek müşterilerini geri kazanabilir.
Geleneksel sigorta sağlayıcıları Insurtechler ile müşterilerini geri kazanabilir

Girişim dünyasının en önemli oyuncularından biri haline gelen insurtechler her geçen gün daha popüler bir hale geliyor. Popülerlikle birlikte insurtechler için yapılan yatırımlar da giderek artıyor. Global insurtech fon tutarı 2017 yılında 2,22 milyar dolarken, 2018 yılında 4,15 milyar dolara kadar çıktı. 2019 yılında da hızlı bir şekilde büyümeye devam eden global insurtech fonları, yılın ilk yarısında 2,86 milyar dolara ulaştı.

Oliver Wyman'in yaptığı yeni bir araştırmaya göre geleneksel sigortacılar insurtechler ile rekabete girmekten kaçınmalı. Söz konusu anketin Birleşik Krallık, İspanya, Fransa, Almanya ve İtalya'dan 5 bin katılımcı ile gerçekleştirildiğini de ekleyelim. Ankete göre sigortacıların insurtechler ile rekabete girmekten kaçınmaları gerekmesinin temel nedeni ise insurtechlerin oldukça hızlı bir şekilde büyümeleri. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.