Geliştiriciler ve tasarımcılar için web sitelerindeki bug'ları anında bulan platform: Bird Eats Bug

Bir Chrome eklentisi olan Bird Eats Bug, ekran kaydı yaparak işlem yaptığınız web sitesinde bulunan hataları size raporluyor.
Geliştiriciler ve tasarımcılar için web sitelerindeki bug'ları anında bulan platform: Bird Eats Bug

Bir geliştirici ya da tasarımcıysanız ve ortaya yeni bir iş çıkarıyorsanız, onu eksisiyle artısıyla görmek istersiniz. Ancak kimi zaman bir web sitesi oluşturma sırasında ortaya küçük ama rahatsız edici bir problem tüm sürecin yavaşlamasına ve işlerin aksamasına neden olabiliyor. Bu noktada küçük hataların bulunması bile büyük önem taşıyor.

Bir Chrome eklentisi olan Bird Eats Bug, ekran kaydı yaparak işlem yaptığınız web sitesinde bulunan hataları size raporluyor. Öncelikle platformu kullanabilmek için eklentiyi tarayıcınıza indirmeniz gerekiyor, akabinde test etmek istediğiniz web sitesini açarak Bird Eats Bug'ı "Enable Bird" diyerek aktif hale getiriyorsunuz. Daha sonra "Record Video" diyerek yaptığınız işlem süresinde ekran kaydı alıyorsunuz. Kaydı durdurduğunuz anda platform sizi direkt olarak konsola yönlendiriyor ve eğer web sitesinde bir hata varsa onun direkt olarak görülmesine yardımcı oluyor.

Bird Eats Bug'ın standart kullanıcılar için ücretsiz olduğunu belirtelim. Ancak bir ekip tarafından kullanılacaksa kullanıcı başına 8 dolar talep ediliyor ve ekipteki her kullanıcının entegre olarak çalışması sağlanıyor.

Platform, mucizevi bir yenilik vadetmese de aslında birden çok kişinin, birden fazla platform kullanarak yapacağı işi tek kişiye ve tek platforma indirgiyor. Böylelikle hem tasarımcılar hem de geliştiriciler zamandan kazanıyor. Bu noktada platformun oldukça hızlı olduğunu da belirtmeden geçmeyelim. Çünkü ekran kaydı sonrasında tüm rapor saniyeler için konsoloa düşmüş oluyor. Bu da müdahale etmeyi hızlandırıyor.

Bird Eats Bug'ı buradan tarayıcınıza ekleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.