FMCG ürünleri ambalajları için yeni trendler neler?

FMCG sektörü içinde kendine oldukça önemli bir yer bulan paketlenmiş tüketim ürünleri için önemli yeniliklerin söz konusu olduğunu söyleyebiliriz.
FMCG ürünleri ambalajları için yeni trendler neler?

Ambalaj dünyasının teknoloji trendlerine uyum sağlaması her zaman yavaş olmuştur. Ancak son zamanlarda, tüketiciler ve markalar daha sürdürülebilir, kullanışlı ve veri merkezli seçenekler talep ettiğinden, endüstri değişimini benimsemeye başlıyor. Bu noktada, FMCG sektörü içinde kendine oldukça önemli bir yer bulan paketlenmiş tüketim ürünleri için önemli yeniliklerin söz konusu olduğunu söyleyebiliriz.

Ürün hacmini azaltmak, marka katılımını artırmak ve tüketici görüşleri için veri toplamak, ürünlerin ambalajlanma şeklini değiştiren yenilikler arasında en çok konuşulanlar arasında. Bunların asıl amacı ise nakliye maliyetlerini düşürmek, değer iletmek, operasyonel şeffaflığı artırmak ve ürün kararlarını yönlendirmek olarak karşımıza çıkıyor.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.