WordPress'in arkasındaki şirket Automattic, Salesforce Ventures'tan 300 milyon dolar yatırım aldı

WordPress, WooCommerce'in arkasındaki şirket Automattic, Salesforce Ventures'ın liderliği üstlendiği D Serisi yatırım turunda 300 milyon dolar yatırım aldı.
WordPress'in arkasındaki şirket Automattic, Salesforce Ventures'tan 300 milyon dolar yatırım aldı

WordPress, WooCommerce'in arkasındaki şirket Automattic, Salesforce Ventures'ın liderliği üstlendiği D Serisi yatırım turunda 300 milyon dolar yatırım aldı. Automattic, aldığı yatırımla birlikte değerlemesini 3 milyar doların üzerine çıkardı. 

Yatırım turlarının Automattic için oldukça önemli olduğunu belirtelim. 15 yıldır faaliyet gösteren şirket, hiçbir zaman bu kadar yüksek miktarda yatırım almadı. Şirket en son, 2014'teki C Serisi yatırım turunda 160 milyon dolar yatırım almıştı, ondan önce aldığı yatırımlar ise oldukça düşük miktarlardaydı. 

Automattic, aldığı yeni yatırımı farklı bir ürün için kullanmayacağını, varolan ürünlerini geliştirmeye harcayacağını belirtiyor.

Automattic ve WordPress'in ortak bir tarihi bulunuyor. Birçok kişi, gelmiş geçmiş en popüler içerik yönetim sistemi olan WordPress'i halihazırda tanıyor. Şirket, açık kaynaklı projeye katkıda bulunuyor ve aynı zamanda WordPress.com ve Jetpack eklentisi, ile WordPress.com VIP ve WooCommerce gibi projenin en popüler servislerinden bazılarını yürütüyor. Açık kaynak kodlu bir felsefeye sahip olan bu freemium iş modelinin şirket için iyi çalıştığını söyleyebilirz. Zira 2014 yılında Automattic'in 200 ila 300 çalışanı bulunuyordu. Fakat Tumblr devralımı kapandığında, şirketin 1200'e yakın çalışanı olacak.

10 milyon web sitesinin yüzde 22'si tarafından kullanılan WordPress, açık kaynaklı bir bloglama platformu olarak yayın hayatına başlamış olsa da şu anda, oldukça özelleştirilebilir bir içerik yönetim sistemine dönüştü. Platform, bir restoran web sitesi oluşturmak, bir e-ticaret şirketi işletmek ve hatta milyonlarca insana ulaşacak haberleri dağıtmak için dahi kullanılabiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.