WarnerMedia, dijital yayıncılık savaşlarında şansını artırıyor

HBO Max'in Nisan 2020'deki lansmanından önce, WarnerMedia, Star Wars yönetmeni J.J Abrams'ın kendi şirketi Bad Robot ile beş yıllık bir anlaşma imzaladı.
WarnerMedia, dijital yayıncılık savaşlarında şansını artırıyor

HBO Max'in Nisan 2020'deki lansmanından önce, WarnerMedia, Star Wars yönetmeni J.J Abrams'ın kendi şirketi Bad Robot ile beş yıllık bir anlaşma imzaladı. Buna göre 250 milyon dolar değerindeki anlaşma 2024 yılına kadar sürecek ve bu süreçte Bad Robot, WarnerMedia yayınlarına özel orijinal TV dizileri, filmler ve hatta video oyunları yaratacak.

Anlaşma, WarnerMedia'nın, anlaşmanın beraberinde getirdiği uyarılar göz önüne alındığında, tam içerik hakları sahipliği konusuna öncelik vermeye istekli olduğunu da gösteriyor. Örneğin; söz konusu içerik olduğunda Abrams'ın Bad Robot'unun WarnerMedia için yarattığı projelerin %50'sine kadar sahip olabileceği söyleniyor. Bad Robot'un içeriği WarnerMedia'ya ve özelliklerine özel olacak, ancak Abrams, Star Wars'un bir sonraki film kurulumunu hazırladığı Paramount ve Disney ile önceden var olan prodüksiyon anlaşmaları sırasında içerik hazırlamayacak. Ayrıca, anlaşmanın Abrams'ın rakip stüdyolarla gelecekteki anlaşmaları sürdürmesini engelleyip engellemeyeceği de belli değil. WarnerMedia'nın bir uzlaşma anlaşması için prim ödemeye razı olduğunu da bu noktada belirtmek gerek. Yani sonuç olarak WarnerMedia, J.J. Abrams kozuyla dijital yayıncılık savaşlarında ciddi bir adım atıyor.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.