Türkiye’nin öne çıkan Dijital Lojistik Platformu Borusan Lojistik eTA, 2019 yılının ilk 8 ayında, bir önceki yılın aynı dönemine göre 5 kat büyüyerek, Avrupa’nın 3. büyük lojistik platformu haline geldiğini açıkladı.
156 bin kayıtlı kamyon sayısının bulunduğu platformda, Borusan Lojistik müşterileri birbirinden farklı taşımacılara ulaşabiliyor. Platform üzerinde teklif alabilen müşteriler, aynı zamanda arama seçeneğiyle de pazarlık sürecini yönetebiliyor. Müşterilerine ve kamyon taşımacılarına Borusan Lojistik garantisi verildiğini söyleyen şirket, eta platformu üzerinden gerçekleşen operasyonlarda aksaklıklarla karşılaşırsa doğrudan devreye girerek çözüme ulaştırıyor.
Borusan Lojistik, eTA'nın mobil uygulamasının 36 bin 434 kamyon taşımacısının telefonunda yüklü olduğunu belirtirken, bu kamyoncuların 6 bin 218’inin Ağustos ayında ihalelere katılarak 38 bin 083 sefer gerçekleştirdiğini dile getirdi.
eTA'yı taşımacılar ve müşteriler için bir yol arkadaşı olarak tanımlayan Borusan Lojistik Genel Müdürü Mehmet Kalay, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Lojistik sektöründeki paydaşların endişelerinin çözümü, sektörü daha dijital, daha entegre ve daha insan odaklı bir hale getirmekten geçiyor. Müşteri, kamyoncu ve lojistik firmalarından oluşan tüm paydaşları bir dijital platformda buluşturduğunuz zaman, problemlerin büyük bir kısmı otomatik olarak eTA platformu ile çözülmüş oluyor. eTA ile, hızlı tedarik, doğru fiyat, hızlı teklif, anında ödeme, 7/24 araç takibi, zamanında teslimat ve anında raporlama sunuyoruz.”
B2C tarafındaki dönüşümün, B2B dünyasında da etkili olacağını öngören Borusan Lojistik 'in 2011 yılında Ar-Ge merkezini kurarak dijital platform tasarımını başlattığını belirtelim. Lojistik alanındaki uzmanlığını, dijital teknoloji yatırımları ile birleştiren Borusan Lojistik, eTA ile hem müşterilerin hem de taşımacıların yaşadığı endişeleri bertaraf etmeyi planlıyor.
Müşteriler anlık taşıma ihtiyaçlarına eTA üzerinden cevap bulurken, taşımacılar da konum bazlı müşteri bulma özelliği sayesinde boş kilometre sayısını aza indirgeme imkanına kavuşuyor.
eTA platformuna özel ödeme sistemi eTA Kart
Bu arada eTA Platformuna’na kayıtlı olan 150 binden fazla kamyon ve TIR'ın da eTA'ya kaydolmak için ciddi bir süreçten geçtiğini belirtelim. Bu sisteme dahil olurken tüm belgelerini Borusan Lojistik ile paylaşan şoförler, onay sürecinin ardından yük sahiplerinin beklentisini eksiksiz karşılayan bir tedarikçi havuzu oluşturuyor. Araçların başlangıç ve uğrak noktalarına varışlarını takip imkanı sağlayan eTA üzerinden, yük ve sevkiyatların tümü teslim noktasına Borusan Lojistik güvencesi ile ulaştırılıyor.
Altyapısında Microsoft.net ve Microsoft Azure'dan faydalanan platform, günlük operasyonları ve uygulama güncellemelerini bulut tabanlı olarak gerçekleştiriyor. Borusan Holding dahil olmak üzere 7 binden fazla müşteriye eTA üzerinden hizmet veren Borusan Lojistik, yakın zamanda hayata geçirdiği eTA Kart ile eTA Platformu’nda gerçekleştirilen seferlerin bedelleri anında kamyon ve TIR şoförlerine aktarıyor. eTA Kart'ın aynı zamanda akaryakıt, lastik ve feribot bileti gibi önemli ürün ve hizmetlerin avantajlı alışverişini sağlayacak bir ‘dijital pazaryeri olarak konumlandığını söylemekte fayda var.
Türkiye'nin köklü şirketlerinden Borusan Lojistik'in dijitalleşme odağında attığı bu adım, bizlere ilerleyen süreçte kurumsal ve köklü şirketlerin iş süreçlerinde yaşayacağı dijital dönüşüme dair önemli bir örnek oluşturuyor.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap