Tarımdaki "yabani ot" sorununu çözen FarmWise, 14,5 milyon dolar yatırım aldı

FarmWise'ın 14,5 milyon dolar topladığı A Serisi yatırım turunun liderliğini Calibrate Ventures üstleniyor.
Tarımdaki

Tarımı otomatize etmenin, ilgili görevlerin sayısı ve çeşitliliği göz önüne alındığında karışık bir görev olduğunu söyleyebiliriz. Ancak bazı robotik şirketler bu karışıklığı ortadan kaldırıyor ve insan gücünün yapabileceğinden çok daha iyi bir şekilde bu tarz görevleri gerçekleştirebiliyorlar. Bu konuda öne çıkan ABD merkezli bir girişim olan FarmWise da tarımda çiftçilerin canını fazlasıyla sıkan "yabani ot" sorununa kendi robotik araçlarıyla çözüm getiriyor. 

2016 yılında, Sébastien Boyer ve Thomas Palomares tarafından hayata geçirilen FarmWise, A Serisi yatırım turunda 14,5 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı. Şu anda prototip aşamasında olan bu araçlar, devasa kereste taşıyıcılarına benziyorlar. Ancak aslında mahsuldeki istilacı yabani otlar için zemin taraması yapan ve onları dikkatlice söken hassas aletler. 

FarmWise CEO'su Sébastien Boyer, her robotun bir günde ortalama 400 bin yabani otu temizlediğini açıkladı. İnsan gücü ile kıyasladığımızda bunun ne kadar yüksek bir sayı olduğunu görebiliyoruz. Bu da tarımda otomasyonun çiftçiler için oldukça önemli olduğunu bir kere daha kanıtlıyor. Boyer'in ayrıca, üreticilere daha fazla işlem yapmaları ve ekinleri konusunda kendilerine yardımcı olmaları için tescilli bitki tespit teknolojisinin ölçeğini ve derinliğini artırdıklarını da söylediğini belirtelim.

FarmWise'ın 14,5 milyon dolar topladığı A Serisi yatırım turunun liderliğini Calibrate Ventures üstleniyor. FarmWise aldığı yatırımı, şu anda prototip aşamasında olan araçlarını normal sürüme geçirmek için kullanacağını açıklıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.