Yapay zeka şirketi Element AI, 151 milyon dolar yatırım aldı

İşletmeler için yapay zeka araçları inşa eden Kanada merkezli Element AI, B Serisi yatırım turunda 151 milyon dolar yatırım aldı.
Yapay zeka şirketi Element AI, 151 milyon dolar yatırım aldı

İşletmeler için yapay zeka araçları inşa eden Kanada merkezli Element AI, B Serisi yatırım turunda 151 milyon dolar yatırım aldı. Element AI'ın 151 milyon dolar topladığı B Serisi yatırım turunda, Gouvernement du Québec, Data Collective, Hanwha Asset Management, BDC, Real Ventures, Caisse de dépôt et placement du Québec ve McKinsey & Company yatırımcılar olarak karşımıza çıkıyor.

2016 yılında kurulan Element AI, insanların daha akıllı çalışmasına yardımcı olan yapay zeka yazılımı geliştiriyor. Şimdiye kadar, Element AI, yapay zeka kullanmak isteyen ancak gerekli uzmanlığa sahip olmayan işletmelerle iş birliği yapmaya odaklanıyor. Girişim, işletmeleri kurum içi ve başka yerlerdeki makine öğrenimi uzmanlarıyla bir araya getiriyor ve bir işletmenin sahip olabileceği belirli sorunların çözülmesine yardımcı oluyor. 

Element AI, bu yılın başlarında kurumsal müşteriler için “karar alma otomasyon araçları” şeklindeki ilk ürünlerini resmi olarak başlattı. Element AI, optik karakter tanıma (OCR) ve diğer yapay zeka mekanizmalarını kullanarak, belgeleri okumak ya da çalışanların doğal dil sorgularını kullanarak iç operasyonlarla ilgili sorularını cevaplamak gibi faaliyetleri makinelerin yapacağının sözünü veriyor. 

Montreal merkezli girişim, aldığı yeni yatırımla birlikte toplam yatırım miktarını 257 milyon dolara çıkardı. Jean-François Gagné ve Yoshua Bengio tarafından 2016 yılında hayata geçirilen girişim, aldığı yeni yatırımı faaliyet gösterdiği alanları genişletmek ve yapay zeka odağındaki işlerini geliştirmek için kullanacağını açıkladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.