Makine öğrenmesi veri keşif platformu Explorium 19.1 milyon dolar yatırım aldı

Emerge liderliğinde 3.6 milyon dolar tohumlama yatırımı alan Explorium, A serisi yatırım turunda Zeev Ventures liderliğinde 15.5 milyon dolar yatırım aldı.
Makine öğrenmesi veri keşif platformu Explorium 19.1 milyon dolar yatırım aldı

Makine öğrenmesi modelleri için bir veri keşif platformu olan Explorium, son birkaç yılda aldığı yatırımların detaylarını paylaştı. Geçtiğimiz Eylül ayında 3.6 milyon dolar tohumlama yatırımı alan girişim, mart ayında gerçekleşen A serisi yatırım turunda 15.5 milyon dolar yatırım almıştı. 

Bu iki yatırımın detaylarını bugün açıklayan Explorium, tohumlama yatırımının Emerge liderliğinde gerçekleştiğini açıkladı. Explorium'un tohumlama yatırımına F2 Capital katılım gösterdi. 

Mart ayında gerçekleşen A serisi yatırım turuna ise Zeev Ventures liderlik etti.  tohumlama yatırımına katılım gösteren yatırımcılar A serisi yatırım turunda da Explorium'a destek verdi. Explorium, toplamda 19.1 milyon dolar yatırım aldı. 

Bu arada girişimin faaliyet alanından bahsetmekte fayda var. Veri bilimi geçmişine sahip olan Explorium'un kurucuları, bir makine öğrenme modeli oluşturmak için doğru verileri bulmanın sorunlu bir süreç olduğunu tespit etti. Bunun üzerine veri bilimcileri için bir veri keşif platformu kurarak karşılaştı problemleri kendileri çözmeye karar verdi. 

Girişimin Kurucu Ortağı ve CEO'su Maor Shlomo, şimdiye kadar bu alanda çok bir çalışma yapılmadığı için şirketin veri kalitesine odaklandığını dile getirdi. Makine öğrenmesi alanında algoritmik alana çok fazla yatırım yapıldığını dile getiren Shlomo, asıl zorluğun o algoritmalarda kullanılacak doğru veriyi bulmakta olduğunu söyledi. 

İlk etaptan beri odaklandıkları bu zor problemi çözmek için ekip en iyi verileri bulabilen bir tür arama motoru oluşturdu. Bu arama motoru, kurumların içinde kullanılan, açık veri setinde yer alan, herkese açık ya da premium veritabanlarındaki tüm verileri bulabiliyor. Bunun yanı sıra şirketin, veri mühendislerinin kendi modellerine göre en iyi verileri bulmalarına yardımcı olmak amacıyla binlerce veri kaynağıyla ortaklık kurduğunu belirtelim. 

Tel Aviv, Kiev ve San Francisco ofislerinde toplamda 63 çalışana sahip olan Explorium, sektörde yeni olmasına rağmen onlarca müşteriye hizmet veriyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.