Amazon DynamoDB rakibi ScyllaDB, 25 milyon dolar yatırım aldı

Eight Roads Ventures liderliğinde 25 milyon dolarlık bir yatırım alan ScyllaDB'nin C serisi yatırım turuna eski yatırımcıları konumunda olan Bessemer Venture Partners, Magma Venture Partners, Qualcomm Ventures ve TLV Partners da katıldı.
Amazon DynamoDB rakibi ScyllaDB, 25 milyon dolar yatırım aldı

Gerçek zamanlı büyük veri veritabanı olarak hizmet veren bir girişim olarak karşımıza çıkan ScyllaDB, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Eight Roads Ventures liderliğinde 25 milyon dolarlık bir yatırım alan ScyllaDB'nin C serisi yatırım turuna eski yatırımcıları konumunda olan Bessemer Venture Partners, Magma Venture Partners, Qualcomm Ventures ve TLV Partners da katıldı.

ScyllaDB tarafından paylaşılan bilgilere göre girişimin bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 60 milyon dolar seviyelerine ulaştı. 2015 yılında kurulan ScyllaDB, alınan yeni yatırımı Amazon DynamoDB'ye oranla daha iyi ve daha hızlı bir açık kaynaklı alternatif sunmak için harcayacak.

Oldukça önemli müşterilere sahip olan ScyllaDB girişiminin müşterileri arasında Comcast, GE, IBM ve Samsung gibi firmalar bulunuyor. ScyllaDB tarafından bugün paylaşılan bir diğer yenilik ise DynamoDB geçiş aracı. Söz konusu araç sayesinde Amazon kullanıcılarının kolay bir şekilde ScyllaDB'ye geçmeleri hedefleniyor. 

Konu ile ilgili bir açıklama yapan ScyllaDB CEO'su Dor Lao, DynamoDB müşterilerinin artık mevcut kodu küçük bir değişiklikle taşıyabileceklerini paylaştı. ScyllaDB'nın geçtiğimiz dönemlerde başka bir rakibi konumunda olan Cassandra için de bir geçiş aracı geliştirdiğini de hatırlatalım. Lao'nun paylaştığı bilgilere göre Cassandra'nın 600 makinede yapabildiğini ScyllaDB 60 makinede yapabiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.