Yeni iPad'in teknik özellikleri ve fiyatı açıklandı

10.2 inç retina ekrana sahip olan yeni iPad pazardaki en çok satan dizüstü bilgisayardan 3.3 kat daha fazla piksele sahip.
Yeni iPad'in teknik özellikleri ve fiyatı açıklandı

Türkiye İş Bankası'nın katkılarıyla aktardığımız Apple Özel Etkinliği'nde yedinci nesil iPad tanıtıldı. iPadOS ile iPad'in yapabildiklerini genişlettiklerini dile getiren Tim Cook, iPad için şimdiye kadar 1 milyon uygulama tasarlandığını dile getirdi. Cook, yeni iPad'in tanıtılması için sahneye Greg Jozwek'i çağırdı. 

Etkinlikte tanıtılan yeni iPad, daha iyi klavye ve kalem entegrasyonu ile dikkat çekiyor. 10.2 inç retina ekrana sahip olan iPad pazardaki en çok satan dizüstü bilgisayardan 3.3 kat daha fazla piksele, 3.7 kat daha fazla genişliğe ve 2 kat daha fazla hıza sahip.

Smart connector özelliği sayesinde tam boy bir klavyeye bağlanabilen yeni iPad, Apple Pencil ile daha fazla entegrasyona sahip. Apple Pencil’ı ekranın alt köşesinden kaydırarak web sayfalarını veya belgeleri bütünüyle işaretleyebiliyor ve gönderebiliyorlar. Aynı şekilde Apple Pencil ile ekran görüntüsü alıp göndermek de mümkün.

 Özellikle birden görevi yerine getirmeye odaklanan yeni iPad'de kullanıcılar Slide over modunda uygulamalar arasıda hızlıca geçiş yapabiliyor. Yeniden tasarlanan Ana Ekran sayesinde kullanıcılar her sayfada daha fazla uygulama görebiliyor. Artık haber başlıkları, hava durumu ve takvim etkinlikleri gibi bilgilerin tek bakışta görülebilmesi için araç takımlarına hızlı erişim sağlayan Bugün Görünümü de eklenebiliyor. Birden fazla uygulamanın kolayca çalıştırılabildiği iPad'e eklenen yeni yüzen klavye özelliği sayesinde metin yazımı da kolaylaşıyor.

Fotoğraf uygulamasına daha fazla düzenleme seçeneği getirilen iPad'in harici USB çalıştırma özelliği de cihaz üzerindeki iş akışını değiştiriyor. Dosya sunucularına yönelik destek sayesinde ise kullanıcılar iPadOS’teki Dosyalar uygulamasında belgeleri daha da güçlü bir şekilde yönetebiliyor.

7. jenerasyon iPad'in fiyatı

Yüzde 100 dönüştürülmüş alüminyumdan üretilen yeni iPad, 329 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Eğitim için alınacak olan iPadler ise 299 dolar fiyat etiketiyle kullanıcılara sunulacak. Yeni iPad bugünden itibaren siparişe açılıyor, 30 Eylül'de ise teslimat başlayacak. 

Etkinlik yayınımızdaki tüm haberlere ulaşmak için Apple 2019 bağlantısını izleyin.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.