Ücretsiz iOS uygulaması Focos, alan derinliğini kullanarak fotoğrafları portrelere dönüştürüyor

Üzerinde oynamalar yapmak istediğiniz fotoğrafı ister o anda isterseniz başka bir zaman çekin, her şekilde galeriden Focos'a yüklemeniz gerekiyor.
Ücretsiz iOS uygulaması Focos, alan derinliğini kullanarak fotoğrafları portrelere dönüştürüyor

Gelişen teknoloji günümüzde, öylesine çekilmiş bir fotoğrafı bile dakikalar, hatta saniyeler içerisinde profesyonel bir fotoğrafa dönüştürebiliyor. Akıllı telefonlara ulaşılabilirliğin artması ile etrafımızı saran mobil uygulamaların da kullanıcıya bu konuda ciddi anlamda yardımcı olduğu büyük bir gerçek. Örneğin; ücretsiz bir iOS uygulaması olan Focos, alan derinliğini kullanarak sıradan bir fotoğrafı güzel bir portreye çevirebiliyor. 

Focos nedir?

Öncelikle Focos'un yüzde yüz ücretsiz olmadığını belirtelim. Zira uygulamanın bir de Pro versiyonu bulunuyor ve bazı özellikleri kullanabilmek için bu versiyona geçmiş olmanız gerekiyor. Ancak çok büyük beklentileriniz yoksa ve fotoğrafınıza minik bir dokunuşun yeterli olacağını düşünüyorsanız Focos'un sizin için biçilmiş kaftan olduğunu belirtelim. Uygulamayı kullanmak için herhangi bir üyelik gerekmiyor, iOS cihazınıza indirdiğiniz fotoğraf anında kullanıma hazır oluyor. Focos'u açtıktan sonra kameraya ve fotoğraf galerisine erişime izin vermeniz gerekiyor, aksi takdirde platforma fotoğraf yükleyemiyorsunuz.

Nasıl kullanılır?

Üzerinde oynamalar yapmak istediğiniz fotoğrafı ister o anda isterseniz başka bir zaman çekin, her şekilde galeriden Focos'a yüklemeniz gerekiyor. Ama bunun da zor olmadığını hatırlatalım, çünkü ekranı yukarı doğru kaydırdığınızda direkt olarak galeriniz açılıyor. Bir fotoğrafı yüklemek istediğinizde birkaç saniye beklemek zorunda kalıyorsunuz, Focos o sırada fotoğrafın alan derinliğini hesaplıyor. Hızlıca platforma yüklenen fotoğrafınızda asıl öne çıkmasını istediğiniz kişi ya da nesneyi uygulama yapay zeka yardımıyla algılıyor ve arka plana kişinin istediği kadar blur ekliyor. iPhone SE ile çekilmiş, çok da mükemmel kalitede olmayan bir fotoğrafla deneme yaptığımda aşağıdaki gibi bir örnek çıktığını da belirteyim.

Uygulama ile aslında birçok şey yapılabiliyor. Parlaklık ayarlayabiliyor, filtre değiştirebiliyor, şekil belirleyebiliyor ve bir fotoğraf düzenleme uygulamasının yapabileceği çoğu şeyi yapabiliyorsunuz. Lakin bazı özellikler yukarıda da belirttiğimiz gibi Pro hesap kategorisine giriyor ve onlar için ekstra ücret ödemek zorunda kalıyorsunuz. Onun yerine birkaç fotoğraf düzenleme uygulamasıyla ortaya ciddi anlamda profesyonel bir iş çıkarabileceğinizi hatırlatalım.

Şu anda sadece App Store'da mevcut bulunan uygulamayı buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.