Apple Watch Series 5 modelinin teknik özellikleri ve fiyatı açıklandı

Apple'ın bugün düzenlediği etkinlikte Apple Watch Series 5 modelinin teknik özellikleri ve fiyatı açıklandı.
Apple Watch Series 5 modelinin teknik özellikleri ve fiyatı açıklandı

Türkiye İş Bankası'nın katkılarıyla sizlere aktardığımız Apple'ın özel etkinliği az önce başladı. Etkinlikte karşımıza çıkan yeniliklerden bir diğeri ise Apple'ın akıllı saati olan Apple Watch oldu. Apple'ın seramik ve titanyum kasaya sahip Apple Watch modelleri ve uyku takibi özelliği üzerinde çalıştığını sizlere daha önce aktarmıştık.

Apple Watch ile ilgili olan kısma Apple Watch kullanıcıları ile hazırlanan bir video ile başlayan Apple, akıllı saatinin sağlık özelliklerini gözler önüne serdi. Apple Watch'ın sağlık araştırmalarında önmeli bir farklılık yarattığını belirten Tim Cook, bu farklılığı yarattıkları için çok mutlu olduklarını da paylaştı

Yeni Apple Watch ile sağlık araştırmaları yapıldı

Paylaşılan bilgilere göre 4 bini aşkın Apple Watch kullanıcı ile önemli sağlık araştırmaları yapıldı. Apple'ın yaptığı sağlık araştırmaları arasında, durma sağlığı, kadın sağlığı ve kalp sağlığı ile ilgili çalışmalar bulunuyor. Söz konusu araştırmalar için çeşitli üniversiteler ve kurumlar ile iş birliği yapıldığını da ekleyelim. 

Apple Research uygulaması adında yeni bir uygulama da duyuran Apple, bu uygulama sayesinde kullanıcıların bu araştırmalara katılabileceklerini de paylaştı. Apple Research uygulaması yıl sonunda ABD'de kullanıma sunulacak. Etkinlikte Apple Watch'ın yeni modelinin tanıtıldığını da ekleyelim.

iPhone'a gerek duyulmadan uluslararası acil arama özelliği

Her zaman açık ekran özelliği ile gelen yeni Apple Watch, kullanıcıların her an saati ve bilgilere erişebilmelerine imkan sağlayacak. Söz konusu özelliğin günümüzde kullanılan pek çok akıllı saatte bulunduğunu da ekleyelim. Dahili pusula özelliğine de sahip olacak olan yeni Apple Watch Series 5, bu özelliklere rağmen tüm gün batarya ömrü de sunacak. Yerleşik pusuladan yükseklik göstergesine kadar yeni konum özellikleri kullanıcıların günlerine daha iyi göz atmalarına yardımcı olurken, uluslararası acil arama özelliği sayesinde kullanıcılar yaklaşık 150 ülkede acil servisleri iPhone yakında olmasa bile doğrudan arayabilecekler. Apple Watch Series 5, alüminyum, paslanmaz çelik, seramik ve sadece bu yeni modelde bulunan titanyum gibi çok çeşitli malzemelerden üretiliyor. watchOS 6’nın gücüyle birlikte, kullanıcılar Döngü İzleme, Gürültü uygulaması ve Aktivite Eğilimleri gibi yeni özellikler sayesinde sağlık ve zindelik durumları üzerinde kontrol sahibi olabilecekler.

Nike ve Hermes iş birlikleri

Düşme tespiti ve S.O.S mesajı gönderme güvenlik önemlerine sahip olan Apple Watch ailesi, yeni üyesi ile birlikte uluslararası yardım çağrısı gönderme özelliğine de sahip olacak. Gümüş, altın ve uzay grisi renklerine sahip olacak olan Apple Watch Series 5, seramik ve titanyum kasaya da sahip olacak. Apple Watch için Nike ve Hermes ile iş birliklerine gidildiğini de ekleyelim.

Apple Watch Series 5'te kayış birleştirme gibi görsel özellikler de sunulacak. Apple Watch Nike, klasik Nike Windrunner ceket tasarımından esinlenen yeni bir saat kadranı, Nike Spor Kordonunun yeni renkleri ve reflektif Nike Spor Loop ile geliyor. Apple Watch Hermès, geçtiğimiz sonbaharın popüler renk bloklu kayışın şimdi yeni Della Cavalleria baskılı bir güncel versiyonunu özel Hermès gradyanlı saat kadranının tamamen siyah bir versiyonu gibi çok sayıda yeni stil sunuyor.

Apple Watch Series 5'in fiyatı

Apple Watch Series 5'in GPS modeli 399, Cellular modeli ise 499 dolar fiyat etiketine sahip olacak. Bugün itibariyle ön siparişe açılacak olan Apple Watch Series 5 (GPS) 41 ülke ve bölgede, Apple Watch Series 5 (GPS + Cellular) ise 22 ülke ve bölgede sipariş edilebilecek. Her iki model de 20 Eylül Cuma gününden itibaren mağazalarda satışa sunulacak.te

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.