Avrupalı geleneksel bankalar, mobil konusunda dijital bankalara göre bir adım önde

Son dönemde yapılan bir araştırmaya göre Avrupa merkezli bankalar, söz konusu mobil olduğunda diğerlerine kıyasla birkaç adım önde yer alıyor.
Avrupalı geleneksel bankalar, mobil konusunda dijital bankalara göre bir adım önde

Son dönemde yapılan bir araştırmaya göre Avrupa merkezli bankalar, söz konusu mobil olduğunda diğerlerine kıyasla birkaç adım önde yer alıyor. Ancak aynı araştırma bu liderliğin önümüzdeki yıllarda değişebileceğini de ortaya koyuyor. 

Mastercard'ın araştırmasına göre, tüketicilerin yaklaşık üçte ikisi, yani %63'ü geleneksel bankalardan mobil bankacılık uygulamalarını kullandığını, %20'si ise yalnızca dijital bankalardan mobil bankacılık uygulamalarını kullandığını söylüyor. Katılımcıların %13'ü önümüzdeki 12 ay içinde kullandıkları bankayı dijital banka ile değiştirebileceğini söylerken, değiştirmeyeceğini söyleyenlerin oranı ise %41 oldu. Şu an için geleneksel bankalar mobilde lider konumda olsa da gelecekte bu durum değişkenlik gösterebilir. Geleneksel bankaların liderliğini devam ettirebilmesi için tüketiciler için önemli olan dijital bankacılık özelliklerine öncelik vermesi gerekiyor.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.