Film ve reklam endüstrisine yapay zeka desteği sağlayan girişim: LargoAI

Geliştirdiği yapay zeka teknolojisi sayesinde hangi hikayenin daha başarılı olabileceğini senaryo aşamasında anlayabilen LargoAI, filmin prodüksiyon sürecinde nasıl daha iyi bir hale gelebileceği konusunda tavsiyeler de veriyor.
Film ve reklam endüstrisine yapay zeka desteği sağlayan girişim: LargoAI

Yapay zeka desteği sayesinde film ve reklam endüstrisine video içeriği oluşturma süreci konusunda destek sağlayan bir girişim olan LargoAI, 2018 yılında Sami Arpa ve Sabine Susstrunk tarafından kuruldu. İsviçre ve ABD'de ofislere de sahip olan LargoAI, şu an için 12 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor.

Geliştirdiği yapay zeka teknolojisi sayesinde hangi hikayenin daha başarılı olabileceğini senaryo aşamasında anlayabilen LargoAI, filmin prodüksiyon sürecinde nasıl daha iyi bir hale gelebileceği konusunda tavsiyeler de veriyor. Doğru aktör, ekip ve bütçe seçme konularında önemli tavsiyeler veren LargoAI, video, ses ve metinden bilişsel anlama sistemine sahip çok güçlü bir yapay zeka motoruna sahip.

Kısacası LargoAI'ın sistemi bu bilişsel kalıpları film tarifi ve gen haritaları olarak adlandırdıkları filmle ilgili motiflere dönüştürüp bir filmin ne kadar gelir elde edebileceğini senaryo sürecindeyken bile keşfetmenize ve geliştirmenize olanak sağlıyor. 

Yüzde 82'lik doğru tahmin oranına sahip

Paylaşılan bilgilere göre bugüne kadar 30 bin filmi değerlendiren LargoAI, bir filmin kar mı yoksa zarar mı edeceğini yüzde 82'lik bir doğruluk oranı ile tahmin edebiliyor. Kıyaslamak gerekirse Hollywood sektöründeki doğruluk oranının yaklaşık yüzde 60 seviyelerinde olduğunu da ekleyelim.

Bir filmin hangi gelir kategorisinde olacağını ise yüzde 70 doğruluk oranı ile tahmin edebilen LargoAI, şu anda 10 filmin prodüksiyon sürecinde aktif olarak kullanılıyor. Film sektöründe hem dağıtım hem de senaryo aşaması için yapay zeka desteği veren girişimler bulunuyor.

Sadece senaryo aşamasında kalmayarak prodüksiyon ve dağıtım aşamasına da yapay zeka desteği sunarak rakiplerinin önüne geçmeyi hedefleyen LargoAI, 2 patente de sahip durumda. Geçtiğimiz yıl 200 bin dolarlık bir yatırım alan şirket, bu sene de bir yatırım almaya hazırlanıyor.

Prodüksiyon şirketleri, film stüdyoları, film dağıtımcıları ve reklam ajanslarına B2B servis sağlayan LargoAI, müşterilerine Pre-production, post-production, ve distribution olmak üzere 3 farklı servis sunuyor. Aldığı yatırım ile takımını genişletmeye de başlayan LargoAI, önümüzdeki yıl içinde film sektörünün kalbinin attığı Los Angeles'ta bir ofis açmayı da hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.