Türkiye'de %27 hane penetrasyonuna sahip Pay TV pazarında OTT'ler ciddi rakip haline gelmeye başladı

FBB ve Pay TV hane penetrasyonlarının stabil olmaya başladığı son dönemlerde izlenen içerikler internet üzerinden daha çok tüketilmekte. Bu durum da OTT'lerin - özellikle Netflix'in - ilerleyen zamanlarda ciddi bir rakip haline gelmesine yol açmakta.

BTK'nın yayınladığı son verilere göre Türkiye'de dongle'lar dahil 14 milyondan fazla sabit genişbant müşterisi bulunuyor. Hane ve iş yerlerini kapsayan bu rakamı hane bazında penetrasyona göre hesapladığımızda, Türkiye'deki 23 milyon hanenin %53'ünde en az bir adet genişbant internet bağlantısı var. 

İnternette yapılan aktivitelerde bu sene sorulmamış olsa da video izleme, içerik takip etme gibi amaçlar yüksek oranda söylenmekte. Webrazzi olarak yaptığımız tahminlere göre bu oranların 1 sene içinde de benzer seyirde olduğunu ve ücret ödeyerek video erişiminin %7'lerde olacağını tahmin ediyoruz. Hanede yaşayan ev halkına göre düşündüğümüzde yaklaşık 3,5 milyon bireyin ücretli video servislerinden yararlandığını düşünüyoruz. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.