Apple Music'in web sürümü beta olarak kullanıma açıldı

Beta.music.apple.com adresi üzerinden kayıt yaptıran tüm abonelerin kullanımına açılan web sürümü ile kullanıcılar, Apple Music'te sahip oldukları tüm çalma listelerine, müzik kataloglarına direkt olarak erişebiliyorlar.
Apple Music'in web sürümü beta olarak kullanıma açıldı

Apple Music'in uzun zamandır beklenen web player'ı bugün public beta olarak kullanıma açıldı. Apple Music'in web sürümü ile herhangi bir uygulamaya gerek duyulmadan internet üzerinden müzik dinlemek mümkün olacak. Ayrıca hatırlatalım Apple Music'in resmi olmayan web uygulaması kullanıcılar tarafından olumlu olarak yorumlanmıştı ve resmi uygulama için ciddi bir talep vardı. Artık bu yorumların resmiyete döküleceğini söyleyebiliriz. 

Beta.music.apple.com adresi üzerinden kayıt yaptıran tüm abonelerin kullanımına açılan web sürümü ile kullanıcılar, Apple Music'te sahip oldukları tüm çalma listelerine, müzik kataloglarına direkt olarak erişebiliyorlar. Kısa bir zaman sonra Apple Music'in kişilere özel olarak hazırladığı listelerin de beta sürümünde yer alacağını belirtelim. Ayrıca Apple, yeni sürümü geliştirmeye devam edeceklerini ve amaçlarının sorunsuz bir müzik deneyimi yaşatmak olduğunu söyledi. Bu süre zarfında Apple'ın kullanıcılardan geri bildirimler alacağını da hatırlatmış olalım. 

Web sürümü, Apple'ın müzik servisini platformlar arasında daha erişilebilir hale getirme yollarından biri diyebiliriz. Servis iPhone, iPad, Apple TV, Apple Watch ve Mac için bir uygulama olarak zaten mevcut. Ancak web sürümünün olmayışı, Apple Music'in rakiplerine kıyasla geri planda kalmasına neden oluyordu. Zira aynı özellik yıllardır Spotify'da mevcut.

Apple'ın neden bu kadar geciktiğinin nedeni ise aslında çok basit. Apple, herhangi bir servisini kullanıma sunarken genel olarak kendi cihazlarıyla olan entegrasyonunu göz önünde bulunduruyor. Apple Music'in web sürümünün olması başka cihazlarda da rahatlıkla kullanılabileceği anlamına geliyor. Fakat Apple'ın iPhone satışları günden güne düşerken böyle bir hamleyi seçmesi takdir edilesi.

Apple Music'in web sürümünün ne zaman betadan çıkacağı ise şu an için belli değil. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.