Yapay zeka destekli bankacılık ürünleri ile mobil bankacılık kullanımı artabilir

Globalde yapay zeka desteğiyle yapılan bankacılık ürünleri mobil bankacılıkta ivmeye neden olabilir. Türkiye'de de 44 milyon aktif kullanıcısı bulunan dijital bankacılık, benzer ürünlerin sunulmasıyla nüfusun daha büyük kesimine hitap edebilir.

US Bank yaptığı araştırmalar sonucunda mobil bankacılık uygulamasında bazı değişikliklere gitti. Insights isimli bir arayüzle müşterilerine AI bazlı kişiselleştirilmiş feed ile ay sonu mali durumdan duplike yapılan harcamalara kadar özet sunan bilgiler verilmekte. Arayüzün sunulmasından bu yana geçen 4 aylık sürede 100 milyondan fazla bu şekilde veriyi müşterilerine sunan US Bank, müşterilerinin kişiselleştirilmiş finansal servislerden memnun olduğunu belirtmekte. 

Bu iyileştirmenin kredi, yatırım ve birikim hesapları kullanımında da dijital başvurunun daha olacağı öngörülmekte. Temenos tarafından yapılan bir araştırmada bireysel tarafta dijital ve mobilden yapılan işlemlerdeki mobil ağırlığının 2017'de %60'lar seviyesindeyken 2019'da %90'lara tırmandığı görülmekte. Mobil internet kullanıcı oranı rakiplerine kıyasla daha düşük olan US Bank, bu sayede müşteri bazını ve mobil kullanımını artırabilir. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.