Sosyal Ticaret Farkındalık Araştırması [Araştırma Raporu]

Ortalama bir kullanıcının günde yaklaşık 2 buçuk saatini geçirdiği sosyal medya, markalar ve işletmeler için de önemli bir mecra haline geldi. E-ticaretin artmasıyla birlikte sosyal platformlar da bu amaçla kullanılmaya başlandı.
Sosyal Ticaret Farkındalık Araştırması [Araştırma Raporu]

Ortalama bir kullanıcının günde yaklaşık 2 buçuk saatini geçirdiği sosyal medya, markalar ve işletmeler için de önemli bir mecra haline geldi. Sadece ürün tanıtımı yapmak ya da marka sadakati sağlamak için değil, e-ticaretin de artmasıyla birlikte artık sosyal platformlar da alışveriş yapmak için kullanılıyor. İnternet ve akıllı telefon kullanımının artması bir yana interaktif olarak ürünleri görebilme, markayla direk iletişim içinde olma ve bazı markalar tarafından kullanılan VR ile ürün denemeye kadar giden bu süreçte sosyal medyanın gücü yadsınamaz hale geldi.

Türkiye’de henüz birebir uygulaması olmamakla birlikte sosyal medya aracılığıyla e-ticaret ya da markaların web siteleri üzerinden alışveriş kullanılmakta. Nüfusun belli bir kesimi olsa da e-ticaret üzerinden alınan ürünlerin çeşitliliği, fiyat avantajı ve ürüne hızlı erişim online alışverişi kullanıcılar tarafından tercih edilir kılmakta.

Sosyal Ticaret Farkındalığı [Araştırma Raporu]
Sosyal Ticaret Farkındalığı [Araştırma Raporu]
Dilerseniz Webrazzi Insights üyesi olmadan 1.250 ₺ + KDV karşılığında raporu satın alabilirsiniz.
Satın Al ₺1.250 + KDV
veya
Webrazzi Insights üyesi olarak tüm raporlara erişin
Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.