KOBİ'lerin ihtiyacı olan sigorta poliçelerinin sunulması sektördeki penetrasyonu artırabilir

Türkiye'de 3 milyona yakın iş yerinin neredeyse %99'unu oluşturan küçük ve orta ölçekli işletmelerin ekonomiye katkısı büyükken sigortalanma oranları düşük kalmakta.

Türkiye'de 3 milyona yakın iş yerinin neredeyse %99'unu oluşturan küçük ve orta ölçekli işletmelerin ekonomiye katkısı büyükken sigortalanma oranları düşük kalmakta. ERGO Sigorta ve TOBB iş birliği ile yapılan bir araştırmaya göre işletmelerin faaliyet senesi arttıkça sigortalanma oranı artsa da hala yarıya yakınından fazlası sigorta ürünü sahibi değil. Bu durum hem KOBİ'lerin sigorta ürünlerini lüks olarak görmesinden hem de sigortacıların bu segmente yönelik çok ürünü bulunmamasından kaynaklanıyor olabilir. 

Bain&Company'nin verilerine göre insurtech'ler de KOBİ'lere yönelik ürün çıkartmak konusunda geri planda kalmakta. İş yerlerinin ihtiyaçları bireysel poliçelerle kapsanamayacağı için sigortacıların bu alanda ürün çıkartması önem kazanıyor. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.