Gmail, tatilde olduğunu bilmediğiniz iş arkadaşınıza e-posta göndermeden önce sizi uyaracak

Herhangi bir iş arkadaşınız tatildeyse ve Gmail takvimine bu tatili eklediyse o kişiye e-posta göndermeden önce bir bildirim alacaksınız
Gmail, tatilde olduğunu bilmediğiniz iş arkadaşınıza e-posta göndermeden önce sizi uyaracak

Özellikle çalışanların birbirinden haberinin olmadığı kurumsal şirketlerde, izin dönemlerinde ciddi sıkıntılar yaşanabiliyor. Yetişmesi gereken bir iş, plansızlıktan dolayı zaman çizelgesini aşabiliyor ve sonuç olarak işleyiş sektelere uğrayabiliyor. Ancak kimin ne zaman tatilde olduğu önceden bilinirse bu konuda kısmi önlemler almak mümkün oluyor.

Gmail, yakında yayına almayı planladığı yeni özelliğiyle bu sıkıntıların önüne geçmeyi hedefliyor. Bundan sonra herhangi bir iş arkadaşınız tatildeyse ve Gmail takvimine bu tatili eklediyse o kişiye e-posta göndermeden önce bir bildirim alacaksınız. Böylelikle hem yapılması gereken işi farklı yollarla çözebileceksiniz hem de tatildeki iş arkadaşınızı rahatsız etmemiş olacaksınız. Gmail'in halihazırda bir tatil modu bulunuyor. Ancak bizim bildiğimiz tatil modu daha farklı şekilde ilerliyor. 

Gmail'in yeni özelliğinin Google Suite kullanıcıları için kullanıma sunulacağını belirtelim. Uyarı, Gönder butonunun tam üstünde bulunacak. Şu anda ofis dışında olduğunuz ve geri döndüğünüz zaman göndereni uyaran küçük sarı bir afiş biçiminde görünecek. E-posta gönderiminin yanı sıra biri size Hangouts'ta mesaj göndermeye çalışırsa da benzer bir mesajla karşılaşacak. Yeni özelliğin, şirketin geçen yıl Google Takvim’e getirdiği ofis dışı işlevsellik ile ilişkili olduğunu belirtelim. En baştan hatırlatalım; ofis dışı işlevsellik, gideceğiniz pencereye ilişkin tüm toplantı isteklerini otomatik olarak reddediyordu.

Özelliği kullanmak istemeyenlerin ve tatilde bile ofisten uzak kalmak istemeyenlerin bu özelliği kapatabileceğini belirtelim. Özelliğin 16 Eylül'e kadar tüm G Suite kullanıcılarına ulaşacağı söyleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.