Mobil ödeme sistemlerinin adaptasyonunun ABD'de kazanamadığı ivme Türkiye'de mümkün olabilir

Apple Pay, globalde kullanımı artırırken ABD'de daha stabil bir konumda. Türkiye'de ise Apple ya da Samsung Pay henüz olmamasına karşılık farklı ödeme şekilleri ve operatör bazlı sistemlere ilgi gösterilmekte.

Geçtiğimiz sene Apple Pay için önemli bir dönüm noktası oldu. İşlem hacimi çeyrek bazında büyürken müşteri bazı da operasyonunu genişlettiği yeni ülkeler ile de arttı. Çin, Rusya ve Japonya gibi ülkelerde Apple Pay adaptasyonu artarken ABD'de durum aynı değil. Loup Ventures'ın yaptığı tahminlere göre her 10 kişiden 8'i uluslararası Apple Pay kullanıcısıyken, sadece 2 ABD'li Apple Pay kullanıyor. 

900 milyon iPhone kullanıcısının yaklaşık 385 milyonunun Apple Pay'i aktif olarak kullanıldığı düşünülüyor. Artışın yeni eklenen peer-to-peer ödemeler, 27 ülkedeki müşteri bazına ulaşma ve devamlı yapılan sistem güncellemeleriyle her kullanıcının Apple Pay kullanabilmesinin etkili olduğu düşünülüyor. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.