Geçtiğimiz Mart ayında Y Combinator Demo Day 2019'da sahne alan 168 girişimi sizlere aktarmıştık. Bugün ise Y Combinator'ın yaz ayları için belirlediği girişimler sahne aldı. Tıpkı Mart ayında da olduğu gibi iki gün boyunca sürecek olan S19 Demo Day'e toplamda 197 girişim katılacak. S19 Demo Day'in ilk gününde ise 84 girişim sunumlarını gerçekleştirdi. Y Combinator S19 Demo Day'inin ilk gününde sahne alan 84 girişimi aşağıda bulabilirsiniz.
Mighty: Mixpanel girişiminin kurucusu tarafından kurulan yeni bir girişim olan Mighty, bulut üzerinden streaming hizmeti sunan bir platform. Aylık 20 dolarlık bir ücrete sahip olan Mighty, şu an için sadece Google'ın internet tarayıcısı olan Chrome ile birlikte çalışabiliyor.
Hype and Vice: Üniversite odaklı kıyafetler üretmek için üniversitelerde kurulan moda markaları ile iş birliğinde olan Hype and Vice, 11 üniversite ile birlikte çalışıyor. Kurucuların Demo Day'de paylaştığı bilgilere göre girişim, geçtiğimiz yıla oranla 4 kat büyüdü.
Lumineye: Oldukça ilginç bir hizmet sunan Lumineye, arama kurtarma ekiplerinin duvarların arkasında kalan ve yardıma ihtiyaç duyan insanları tespit etmelerine olanak tanıyor. Lumineye'ın sunduğu hizmet sayesinde kullanıcıların duvarın arkasında insanların kaç metre uzakta olduğunu tespit edebiliyorlar.
Flo Recruit: İş başvurularının çok daha kolay bir şekilde takip edilmesine imkan tanıyan biri girişim olan Flo Recruit, şirketlerin işe alım süreçlerinde zaman ve para tasarrufu yapmalarına yardımcı olmayı hedefliyor. Flo Recruit'un müşterilerinden birinin Y Combinator olduğunu da ekleyelim.
Gaiascope: Enerji sektörü üzerinde çalışan bir girişim olan Gaiascope, odağına elektrik ticaretini alıyor. Elektrik ticaretinin daha öngörülebilir fiyatlar ile yapılmasına aracılık eden Gaiascope, elektrik ticareti pazarının değişken fiyatlarının önüne geçmeyi hedefliyor.
Revel: 50 yaşının üzerindeki kadınları hem online hem de offline olarak bir araya getirmeyi hedefleyen Revel, kadınlar için topluluk grupları oluşturuyor. Revel toplulukları tarafından oluşturulan gruplara katılabilmek için aylık 15 doları gözden çıkarmanız gerekiyor.
Node: Sürdürülebilir arka bahçeler inşa etmek için IKEA benzeri bir montaj işlemi kullanmayı hedefleyen Node, geçtiğimiz iki hafta içinde 11 eve satış gerçekleştirdi. Node girişiminin şu an için Seattle, Portland ve Vancouver'da hizmet verdiğini de ekleyelim.
Prolific: Yapıcağını anket ile ilgili olarak talep ettiğiniz anket katılımcılarını bulabileceğini bir pazar yeri olarak hizmet veren Prolific, hedef kitlenize göre anket katılımcıları bulmanıza olanak tanıyor. Temmuz ayında 185 bin dolar gelir elde eden girişim, geçtiğimiz yıla oranla 2,5 kat büyüdü.
Juno College of Technology: Geleceğin teknik üniversitelerini kurmak amacıyla yola çıkan Juno College of Technology, 2019 yılının sonuna kadar 3 milyon dolar gelir elde etmesi beklenen bir kodlama Bootcamp'ı işletiyor.
LAIKA: Latin Amerika özelinde hizmet veren bir girişim olan LAIKA, evcil hayvan malzemelerinin satışlarını kolaylaştırmayı planlıyor. Aylık 200 bin dolar gelire sahip olan LAIKA girişiminin her ay yüzde 30 oranında büyümeye devam ettiğini de ekleyelim.
ScholarMe: Üniversite öğrencilerinin burs, gelir payı anlaşmaları ve krediler bulmak için formlar doldurmalarını engelleyen ve süreci kolaylaştıran bir hizmet sunan ScholarMe, üniversite ile ilgili tüm finans işlemleri için kullanabileceğiniz bir uygulama olarak hizmet veriyor.
Sable: ABD'de yabancı uyruklu kişilerin kredi kartı ve çek hesabı oluşturmaları aylar sürebilecek bir işkenceye dönüşebiliyor. Bu durumu ortadan kaldırmak isteyen Sable, ABD’de bulunan yabancı uyruklu insanlar için bir mobil banka hizmet veriyor.
Metacode: Swift, TypeScript ve Javascript için kod arama hizmeti sunan Metacode, 700'ü aşkın mühendis tarafından kullanılıyor. Sonuçları ilgi düzeyine göre de sıralayan Metacode, sonuçları anahtar kelimelere göre filtrelemenize de izin veriyor.
Fad Mania: Oyun odaklı bir girişim olan Fad Mania, her "Meme" ve GIF için kullanıcılarına yeni bir oyun sunan mobil uygulama olarak hizmet veriyor. Şu an için sadece iOS platformunda ücretsiz olarak mevcut durumda olan Fad Mania, haftalık 1000 aktif kullanıcıya sahip.
Breadfast: Mısır'daki kullanıcılar için taze ekmek, süt ve yumurta sağlayan bir girişim olarak karşımıza çıkan Breadfast, lokal çiftçilerle çalışarak kendi ekmeklerini üretiyor. Aylık 18 dolarlık bir ücrete sahip olan Breadfast, her ay 180 bin doların üzerinde gelir elde ediyor.
Ever Loved: Hayatını kaybeden insanların cenaze masraflarını ödemelerine yardımcı olmak adına kurulan bir kitle fonlama platformu olan Ever Loved, ailelerin veya arkadaşların hayatını kaybeden kişiler için para toplamalarına olanak tanıyor.
Localyze: Uluslararası çalışanların işe alım süreçlerini hızlandırmak adına kurulan bir yazılım şirketi olan Localyze, göç, taşıma ve barınma süreçleriyle ilgili bazı görevleri daha hızlı yapan bir yazılım kullanıyor. Süreci yüzde 50 oranında hızlandıran Localyze, uluslararası çalışanların bankacılık, sigorta ve ulaştırma gibi hizmetlere ulaşmalarını da sağlıyor.
Safely Deposit: Özellikle emlak belgeleri ve fiziksel belgelerin saklanması için emanet kasalar sunan bir girişim olan Safely Deposit, aylık 120 dolarlık bir ücrete sahip.
Elpha: Teknoloji alanında çalışan kadınların online olarak konuşmalarını sağlayan bir sosyal ağ ve iletişim platformu olan Elpha, şu an için 15 bin üyeye sahip. Paylaşılan bilgilere göre Elpha platformunu günlük olarak 6 bin kullanıcı ziyaret ediyor.
Basis: İnşaat sektörüne odaklanan bir girişim olan Basis, firmaların iş akışlarını otomatikleştiren ve taşeronlardan gelen teklifleri yöneten bir platform olarak hizmet sunuyor.
Hatchways: Kodlamayı online olarak öğrenen kişilerin staj ve ekip projeleri bulmalarına yardımcı olacan bir platform olarak hizmet veren Hatchways, kodlamayı yeni öğrenen kişilerin tecrübe kazanmalarına olanak tanıyor.
Puzzl: Markalar için kampanyalarını takip etmelerine olanak tanıyan bir araç olan Puzzl, şirketlerin pazarlama kampanyasının kişisel kısımları için izlenimleri, etkileşimleri ve dönüşümleri izlemelerine imkan tanıyor. Şu ana kadar 20 kampanyanın takip edilmesini sağlayan girişim, 11 bin dolar gelir elde etti.
Marble Technologies: Restoranlar için kasiyersiz ödeme noktaları sunan bir girişim olan Marble Technologies, söz konusu ödeme noktalarını iPad'ler üzerinden oluşturuyor. Restoranlar için yıllık 12 bin dolarlık bir ücret talep eden girişim, ABD'de yer alan 3 büyük restoran zinciri ile çalışıyor.
Apero Health: Sağlık sektörüne odaklanan bir girişim olarak karşımıza çıkan Apero Health, Doctor on Demand girişiminin eski CTO'su tarafından yönetiliyor. Doktorların ofisleri için yazılımlar sunan Apero Health, konu özelinde çeşitli API'lar sunuyor.
Short Story: Kendilerine uygun kıyafetler bulmakta zorlanan minyon kadınlar için aylık kıyafet kutuları yollayan bir girişim olan Short Story, her ay gelirlerini yüzde 74 oranında artırmayı da başarıyor.
EncepHeal Therapeutics: Tütün ve çeşitli ilaçlara bağımlılığı bulunan kişiler için çözümler sağlayan bir sağlık girişimi olan EncepHeal Therapeutic, 2,5 milyonu aşkın kokain ve metamfetamin bağımlısına yardımcı olmayı hedefliyor.
PopSQL: Düzenli olarak çalıştırdığınız SQL sorgularını saklamanıza, bunları özel veya ekip içinde paylaşabileceğiniz klasörler halinde gruplamanıza olanak tanıyan bir servis olan PopSQL, aylık olarak 13 bin dolar gelir elde ediyor.
Kuarti: Online olarak rezerve edilebilen standart otel zincirleri için başka bir otel rezervasyon seçeneği sunmak isteyen Kuarti, Latin Amerika için hizmet veriyor. Şu an için 4 otel ile iş birliğine giden Kuarti, şu ana kadar 20 otel odasının toplamda 275 gece rezerve edilmesine aracılık etti.
UpEquity: Ev sahibi olmak isteyenler için teknoloji destekli ipotek çözümü sunan UpEquity, müşterilerine rekabetçi fiyatlarla, geleneksel çözümlerden daha iyi pazarlık gücü sağladığını iddia ediyor.
Blair: Üniversite eğitimini gelir payı sözleşmeleri yoluyla finanse eden bir girişim olan Blair, öğrenim masraflarından geçim masrafına kadar her şeyi finanse etmeyi hedefliyor.
Intersect Labs: Müşterilerinin geçmiş verilerini anlamalarına yardımcı olmak ve veri bilimcileri kiralamak zorunda kalmadan içgörüler sunmalarına yardımcı olmak için kolayca makine öğrenme modelleri oluşturmalarına olanak tanıyan Intersect Labs, şirketlere özel olarak CoreML oluşturuyor.
Traces: Videoları analiz ederek çıkarımlarda bulunan bir girişim olan Traces, videoları analiz etmek için insanların giyim ve beden gibi yüz yapısı dışındaki ipuçlarına dayanan bir izleme teknolojisini kullanıyor.
Epic Aerospace: Uyduları yörüngeye ulaştırmak için ucuz uzay römorkları üretme hedefi ile yola çıkan bir girişim olan Epic Aerospace, ilk roketini 16 yaşında üreten ve şu an 21 yaşında olan bir kurucuya sahip. Epic Aerospace'in Satellogic ile birlikte çalıştığını da ekleyelim.
Soteris: Sigorta fiyatlandırmaları için makine öğrenimi tabanlı yazılımlar geliştiren bir girişim olarak karşımıza çıkan Soteris, şu an için 2 sigorta şirketi ile birlikte çalışıyor.
Gold Fig Labs: Paylaştığı bilgilere göre son 5 haftada “Milyar dolarlık teknoloji şirketleri” de dahil olmak üzere 60 müşteriye sahip olan Gold Fig Labs, şirketlerin ayarlar sayfalarının sürüm kontrollerini gerçekleştirmeleri için bir araç sunuyor.
Mela: Müşterilerin WhatsApp ve Facebook üzerinden grup alışverişine ve satın almalarına katılmalarını sağlayan bir e-ticaret platformu olarak hizmet veren Mela, şu an için sadece Hindistan'da hizmet veriyor.
Million Marker: İnsanların belirli kimyasal maddelere maruz kaldıklarında ne kadar zarar görebileceklerini ölçmelerine yardımcı olmak için test kitleri oluşturan Million Marker, şu an için bir idrar test kiti üzerinde çalışıyor.
Well Principled: Yapay zeka tabanlı bir yazılım firması olan Well Principled, geliştirdiği yazılım ile MBA programlarının (Master of Business Administration) yerine geçmeyi hedefliyor.
Dashblock: Makine öğrenimi teknolojisini kullanarak herhangi bir web sitesinden API'lar oluşturabilen Dashblock, yaklaşık 2 hafta içinde 1500'ü aşkın kullanıcıya ulaşmayı da başardı.
Valiu: Latin Amerika pazarına odaklanan bir girişim olan Valiu, para transferleri veya uluslararası para transferlerinin oldukça kolay bir şekilde gerçekleştirilmesine aracılık ediyor.
Vorticity: Bilgisayarlar için kişiselleştirilmiş anakart ve işlemciler üreten bir girişim olan Vorticity'nin ürünleri havacılık, uzay ve nükleer enerji gibi sektörlerde kullanılabiliyor.
PredictLeads: Veri odaklı yatırımcıların daha başarılı yatırımlar yapabilmeleri için bir yazılım sunan PredictLeads, yatırımcıların doğru şirketleri bulmalarına yardımcı oluyor.
GreenTiger: Komisyonsuz hisse senedi alım-satım işlemleri yapan bir uygulama olan GreenTiger, şu an için sadece Hindistan pazarı için hizmet sunuyor. GreenTiger'ın ABD merkezli Robinhood ile benzer bir çözüm sunduğunu da ekleyelim.
Compound: Girişim, yeni başlayan çalışanlar için varlık yönetimi sağlayarak hisse senedi seçeneklerinin gerçekte ne anlama geldiklerini anlamalarına, zaman içindeki değerlerini tahmin etmelerine ve olası vergilere karşı en iyi duruma getirmelerine yardımcı oluyor.
Prenda: Bir tutkal çubuğundan müfredata kadar bir öğretmenin mikro okulları yönetmesi için gereken her şeyi sağlayan bir girişim olan Prenda, eğitim sisteminin geleceğinin mikro okullar olduğuna inanıyor.
Curri: İnşaat malzemeleri için Uber olarak tanımlayabileceğimiz Curri, talep üzerine inşaatla ilgili malzemeler, parçalar ve aletleri müşterilerine ulaştırıyor.
Nomad Rides: Günümüzün nomadları için komisyonsuz araç paylaşımı programı olarak hizmet veren Nomad Rides, şu ana kadar 5 bin 700'ü aşkın yolculuk yapılmasına aracılık etti.
EARTH AI: Yapay zeka destekli bir maden arama şirketi olan EARTH AI, nadir metallerin yerini tahmin etmek için özel bir teknoloji kullanıyor.
Binks: Hindistan'da hizmet veren bir girişim olan Binks, kadınlar için özel terziler tarafından hazırlanmış kıyafetler sağlıyor. Binks'in kıyafetleri üretmek için yapay zeka teknolojisinden yararlandığını da ekleyelim.
Lang API: Dil üzerine çalışan bir girişim olan Lang, şirketlerin web sitelerini veya uygulamalarının dillerini dakikalar içerisinde herhangi bir dile çevirmelerine yardımcı oluyor.
Rent the Backyard: Adından da anlaşılabileceği üzere arka bahçenizi kiralamanıza imkan tanıyan Rent the Backyard, arka bahçenizde bir stüdyo daire inşaa etmenize ve bu daireyi kiralamanıza olanak sağlıyor. Girişimin stüdyo dairenin inşaa edilmesi ile ilgilendiğini de ekleyelim.
Legacy: Erkeklerin üreme sağlıklarını test etmelerine yardımcı olmak adına bir test kiti hazırlayan Legacy, erkeklerin kullanabilecekleri ve testi yaptıktan sonra inceleme için kendilerine geri gönderebilecekleri bir kit satıyor.
Lezzoo: Irak özelinde talep üzerine teslimat hizmeti sunmayı hedefleyen Lezzoo, şu an için yiyecek, içecek, market ürünleri ve ilaç tedarik ediyor.
Kern Systems: DNA üzerinde çalışan bir girişim olan Kern Systems, verileri DNA içinde saklamayı hedefliyor. Şirketin açıklamalarına göre girişimin ilk DNA depolama sentezleyicisinin 9 ay içinde tamamlanması bekleniyor.
Courier: Girişimin sahip olduğu teknoloji sayesinde geliştiriciler Courier ile bir kod satırı ekledikten sonra her iletişim kanalı üzerinden kullanıcılarına mesaj gönderebiliyorlar.
Lokal: Listede yer alan bazı girişimler gibi odağında Hindistan'ı alan bir girişim olan Lokal, adından da anlaşılabileceği üzere bulunduğunuz bölgeye özel olan haberleri sizlere iletiyor.
taxProper: Ev sahiplerinin yüzde 60'ının emlak vergilerini fazla ödediğini iddia eden taxProper girişimi, müşterilerin emlak vergilerini kolayca ve doğru bir şekilde ödemeleri için bir yazılım sunuyor.
InEvent: Etkinlikler için CRM çözümü olarak karşımıza çıkan InEvent, etkinlik planlamacılarının kayıt, satıcı, seyahat ve gider yönetimini sistemlerine entegre bir şekilde takip etmelerine imkan sağlıyor.
Quirk: Bilişsel davranışçı terapi kavramlarını kullanarak panik ataklarını durdurmaya yardımcı olmayı hedefleyen bir mobil uygulama olan Quirk, aylık 6 dolarlık ücrete ve 1000'i aşkın ücretli kullanıcıya sahip.
Zippi: Brezilya'ya odaklanan bir finans girişimi olan Zippi, Brezilya'da çalışan işçiler için özel olarak tasarlanan ve geleneksel bankaların gözetim altında olan krediler sağlıyor.
Simmer: Restoran değerlemelerini farklı bir boyuta taşıyan bir platform olan Simmer, restoranların sahip oldukları yemeklerin tek tek değerlendirilmesine ve puanlanmasına olanak tanıyor.
Actiondesk: Şirketin çözümü müşterilerin veri kaynaklarını ve elektronik tablolarını dinamik olarak bağlamalarını sağlıyor. Bu sayede elektronik tabloda yapılan düzenlemeler veri kaynağında çoğaltılabiliyor.
GradJoy: Yeni mezunların öğrenci kredisi ödemeleri daha kolay bir şekilde ödemelerine yardımcı olmayı hedefleyen girişim, öğrencilerin daha iyi stratejiler kurmalarını hedefliyor.
Taskade: Remote olarak çalışan ekipler için geliştirilen bir iş aracı olan Taskade, şu an için 700'ü aşkın takım tarafından kullanılabiliyor ve toplamda 10 bini aşkın kullanıcıya da sahip.
Alana: Latin Amerika pazarı için hizmet veren bir girişim olan Alana, mavi yakalılar için LinkedIn olmayı hedefliyor.
Obie: Ticari emlak sahiplerinin varlıklarını yönetmeleri için ücretsiz bir analitik platformu olarak hizmet sunan Obie, elde ettiği verileri ticari emlak sahiplerine sigorta satmak için kullanıyor.
Together Software: Temelde bir mentorluk yazılımı olarak hizmet veren Together Software, şirketlerde yer alan yeni çalışanların daha tecrübeli çalışanlar ile iletişime geçebilmeleri için tasarlandı.
Holy Grail: Pil üretme işlemini daha hızlı ve daha ucuz bir hale getirmeyi hedefleyen Holy Grail, söz konusu pilleri üretmek ve daha uzun ömürlü olmalarını sağlamak için yapay zeka kullanıyor.
Tranqui Finanzas: Latin Amerika'da 45 milyonu aşkın çalışanın yüksek faizli kredileri bulunuyor. Söz konusu kredilerin daha rahat ödenmesini amaçlayan Tranqui Finanzas, kredisi olan çalışanlar için tüketici borç konsolidasyonu sağlıyor.
Sorting Robotics: Çiçekler ile otları ayıran bir robot üreten Sorting Robotics, oldukça kolay bir şekilde hasat yapılmasına olanak sağlıyor.
Pengram: Kullanıcıların herhangi bir iOS cihazını kullanarak iç mekan yolları oluşturmasını sağlayan bir platform olan Pengram, söz konusu yolların başkalarıyla kolayca paylaşılmasına da imkan sağlıyor.
Yummy Future: Kahve yapma işlemini otomatize etmeyi hedefleyen Yummy Future, kahve yapabilen robotlar üretiyor.
Athlane: E-spor konusunda odaklanan bir girişim olan Athlane, şirketin yazılımı ile desteklenen bir NCAA (Erkekler Kolej Basketbol Turnuvası) e-spor ligi oluşturuyor.
TRM Labs: Bankaların kripto para dolandırıcılığını saptamasına ve izlemesine yardımcı olan bir girişim olan TRM Labs, dünyanın en önemli 5 bankası ile birlikte çalıştığını belirtti.
Mars Auto: 50 milyar dolarlık Güney Kore kamyon pazarı için otonom kamyonlar geliştiren Mars Auto, taşımacılık piyasasına milyarlarca tasarruf sağlamak için depo operasyonlarına tam otomatik depo haline getirmek istiyor.
Wasmer: Temelde bir yazılım şirketi olan Wasmer, Edge Computing konusuna odaklanan bir girişim.
Matagora: Online markalar için pop-up fiziksel mağazalar sunan bir girişim olan Matagora, markaların yaptıkları satışlarından yüzde 40 oranında komisyon alıyor.
Nonu: Saç dökülmesini engellemek adında bir abonelik servisi sunan Nonu, ilaçlar, vitaminler ve bitkisel şampuanlardan oluşan kitler ile saç dökülmesini durdurmayı hedefliyor.
Dex: Kişisel bir CRM servisi olan Dex, kontaklarınızı ve takviminizi platforma senkronize etmenizi sağlıyor.
Outtalent: Mühendislerin iş bulmalarını sağlayan bir girişim olan Outtalent, gelişmekte olan pazarlarda yaşayan mühendislerin yurt dışında iş bulmalarına yardımcı oluyor.
SannTek Labs: Hem alkol hem de esrar tüketimini tespit edebilen bir ölçüm aleti geliştiren SannTek Labs, gelecekte polislerin kullanabileceği bir test kiti üzerinde çalışıyor.
BuildStream: Girişim şirketlerin kiralanmış ekipman filolarını yönetmelerini ve optimize etmelerini sağlıyor.
Sling Health: Sağlık alanına odaklanan bir girişim olan Sling Health, daha uygun fiyatlı sanal bakım ekipleri oluşturmayı hedefliyor.
MoFE: Fiziksel alanları üç boyutlu sanal gerçeklik deneyimlerine dönüştüren bir girişim olan MoFE, yaklaşık 3 hafta içinde 60 bin dolar gelir elde etti.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap