Apple TV+'ın orijinal içerikleri için harcanan para 6 milyar dolar olarak açıklandı

Apple'ın orijinal içerikleri için Reese Witherspoon, Jennifer Aniston, Steve Carell gibi önemli oyuncuların yanı sıra J.J. Abrams ve hatta Steven Spielberg gibi usta yönetmenlerle çalışılıyor.
Apple TV+'ın orijinal içerikleri için harcanan para 6 milyar dolar olarak açıklandı

Geçtiğimiz mart ayında düzenlenen Apple özel etkinliğinde, Apple'ın Netflix benzeri bir abonelik servisini yayına alacağı haberi paylaşılmıştı ve biz de bu servisler ilgili detayları sizlere aktarmıştık. Apple TV+ olarak adlandırılan servise dair diğer detaylar da her geçen gün karşımıza çıkmaya devam ediyor. 

Financial Times tarafından hazırlanan rapora göre Apple, Apple TV+'daki orijinal içerikleri için toplamda 6 milyar dolar harcadı. Aslında bu sayının şaşırtmadığını belirtelim. Zira Apple, Jason Momoa'nın başrolde olduğu See dizisinin sadece bir bölümü için 15 milyon dolar harcadığını açıklamıştı. Genel olarak Apple TV+'daki içeriklere göz attığımızda karşımıza Hollywood'dan oldukça önemli isimler çıkıyor. Apple'ın orijinal içerikleri için Reese Witherspoon, Jennifer Aniston, Steve Carell gibi önemli oyuncuların yanı sıra J.J. Abrams ve hatta Steven Spielberg gibi usta yönetmenlerle çalışılıyor.

Apple ödeme konusunda Netflix'e göre daha cömert

Apple, Netflix gibi daha köklü şirketlerle rekabet edebilmek için orijinal bir programlama kütüphanesi oluşturmayı düşünüyor. Aslında Apple'ın bütçesi, bu yıl orijinal içeriklere 15 milyar dolar harcamayı planlayan Netflix'in oldukça altında kalıyor. Ancak daha cömert ödeme koşulları teknoloji devinin Hollywood'da anlaşma kazanmasına yardımcı oluyor.

Apple TV+, Disney Plus'a karşı

Bununla birlikte Apple'ın harcadığı paraya baktığımızda 12 Kasım'da yayına alınması planan Disney'in dijital platformu Disney Plus ile kıyasıya bir rekabet içinde olduğunu söyleyebiliriz. Ancak şirketin böyle bir harcama yapıyor oluşu, yakında lansmanı yapılacak platform için doğru bir hamle demek doğru olacaktır. Zira izleyici kitlesini baz aldığımızda, güzel bir çıkıştan sonra içeriklerin devamlı olacağını tahmin etmek çok da zor değil. 

Apple TV+'ın aylık ücreti 9,99 dolar mı olacak?

İçerikler için maliyetlerin yanı sıra Apple TV+'ın diğer detayları da yavaş yavaş belli oluyor. Örneğin; Bloomberg'ün haberine göre Apple TV+'ın aylık abonelik ücretinin 9,99 dolar olacağı söyleniyor. Kısacası Apple, Disney'den 3 dolar daha fazla abonelik ücreti alacak. Ancak bu +3 dolarlık ücrete rağmen dijital yayıncılık yarışında kimin galip geleceği, Apple TV+ ve Disney Plus'ın lansmanlarından sonra belli olacak. Merakla bekliyoruz.

Son olarak Apple TV+'ın 100'den fazla ülkede kullanıma sunulacağını da hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.