Apple'ın oyun servisi Apple Arcade'in aylık ücreti 4,99 dolar olacak

Söylentiler abonelik ücretinin 4,99 dolar olacağı yönünde, fakat eylül ayında gerçekleşecek Apple özel etkinliğinde fiyatın değişme ihtimali de bulunuyor.
Apple'ın oyun servisi Apple Arcade'in aylık ücreti 4,99 dolar olacak

Apple'ın oyun odaklı abonelik servisi Apple Arcade, geçtiğimiz mart ayında gerçekleşen Apple özel etkinliğinde tanıtılmıştı ve biz de akabinde merak edilen detayları sizlerle paylaşmıştık. Günden güne detayları gün yüzüne çıkmaya başlayan Apple Arcade'in sonunda fiyatı da belli oldu. Teknoloji devinin oyun servisi aylık 4,99 dolar karşılığında kullanılabilecek. 

iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV ve Mac'lerde kullanılabilecek olan ve temelde "oyun dünyasının Netflix'i" diyebileceğimiz Apple Arcade, sonbaharda kullanıma açılmış olacak. 4,99 dolar olarak belirlenen fiyatın resmi olarak açıklanmadığını da belirtelim. Bu fiyatın iOS 13 beta cihazlarının erişebildiği bir App Store API'sinden alındığını da hatırlatmış olalım. Sonuç olarak söylentiler abonelik ücretinin 4,99 dolar olacağı yönünde, fakat eylül ayında gerçekleşecek Apple özel etkinliğinde fiyatın değişme ihtimali de bulunuyor.

Aylık ücrete baktığımızda Apple'ın Arcade konusunda, her biri aylık 9,99 dolar olan haber ve müzik aboneliklerinden daha insaflı davrandığını söyleyebiliriz. Zira Apple Arcade, 1 ila 6 kullanıcının dahil olabileceği bir aile planından oluşuyor. Apple Music için aile planı ise 14,99 dolar olarak ücretlendiriliyor. Bu noktada da arada ciddi bir fark olduğu görülüyor. 

Tüm bu bilgilerin yanında sonbaharda yayına alınması planlanan Apple Arcade, 100 oyuna erişimi vadediyor. Bu sayı, sınırsız oyun abonelik standartlarına göre sağlam bir sayı  olsa da onlarca şarkı veya 300'den fazla haber yayınına göre daha düşük olarak karşımıza çıkıyor. Fakat servisin oldukça yeni olduğu göz önünde tutulduğunda bunun ilerleyen dönemde artacağını öngörebiliriz. Apple oyunlar için Disney, Konami ve Lego gibi büyük oyun yapımcılarıyla çalıştı. Ancak Apple'ın bağımsız oyun yapımcılarını da unutmadığını söylememiz gerekiyor. Pek çok bağımsız oyun stüdyosunun hazırladığı oyun da Apple Arcade bünyesinde yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.