Yeni neslin sosyal medyada ifade biçimi olan "Meme" içerikleri üretebileceğiniz 5 araç

"Meme" üretmek için kullanabileceğiniz 5 aracı sizlerle paylaşıyoruz. 
Yeni neslin sosyal medyada ifade biçimi olan

Sosyal ağlarda kullanıcılar artık kendilerini Memelerle ifade etmeyi tercih ediyor. Bazen yorumlarda bazen bir tweet zincirinde kimi zamanda bir sohbet grubundan hazır GIF ve Memelerle karşılaşıyoruz. Eğer siz de kendinizi Meme'lerle ifade etmek istiyor ancak size uygun bir GIF ya da Meme bulamıyorsanız, farklı araçlar kullanarak kendi Memenizi kolayca üretebilirsiniz. "Meme" üretmek için kullanabileceğiniz 5 aracı sizlerle paylaşıyoruz. 

Kapwing

Şimdiye kadar Kapwing'e ve Kapwing'in üretici ekibine yazılarımızda birçok kez yer verdik. Meme üretmek için en iyi araçlardan biri olarak öne çıkan Kapwing'de, en bilinen Meme formatları dahil olmak üzere birçok şablon bulunuyor. Platformunda en çok kullanılan Memelere de yer veriyor. Böylece kullanıcıların anlık olarak ne konuda Meme ürettiğini görebiliyor ve metinlerinizi buna göre düzenleyebiliyorsunuz. 

Son olarak Kapwing'in iyi bir fotoğraf düzenleme aracına sahip olduğunu söyleyelim. Kapwing üzerinde Meme'lerinizi Instagram ölçülerine göre boyutlandırabilir, renklerini ve parlaklıklarını düzenleyebilir ya da isterseniz görseller ekleyebilirsiniz. Kapwing'te oluşturduğunuz Meme'i yayınladıktan sonra indirmeniz de mümkün. Ancak Kapwing'e üye değilseniz, indirdiğiniz Meme'de Kapwing logosunun yer alacağını söyleyelim.  

iLoveIMG 

Görsel düzenleme konusunda Kapwing'teki tüm özellikleri bulabileceğiniz iLoveIMG, aslında kendi Meme'inizi üretmenizi sağlayan özellikler iler öne çıkıyor. iLoveIMG'de kendi görselinizi yükleyebiliyor ya da kütüphane içinde gezinebiliyorsunuz. Sonraki adımda ise metin şablonlarından istediğinizi seçerek Meme'inize ekleyebiliyorsunuz. 

iLoveIMG'de bulunan kütüphane etiketleri ve yükseliş gösteren içerikleriyle oldukça kullanışlı. iLoveIMG'de oluşturduğunuz Meme'leri indirdiğinizde aracın herhangi bir logo eklememesi ve Meme'i Google Drive ve Dropbox platformlarına kaydedebilmeniz tercih sebebi olabilir. 

Clideo

Clideo ne yazık ki diğer Meme araçları gibi bir Meme kütüphanesine sahip değil. Buna rağmen eğer kendi Meme'nizi sıfırdan üretmek için yeterli kaynağa sahipseniz Clideo'yu tercih edebilirsiniz. 

İki basit Meme şablonuna sahip olan Clideo fotoğraf düzenleme özelliklerine de sahip. Böylece hazırladığınız Meme'i Instagram boyutlarına göre düzenlemeniz mümkün. Eğer Clideo'ya üye olmadıysanız oluşturduğunuz Meme'i bilgisayarınıza indirdiğinizde görsele Clideo logosu ekleneceğini de belirtelim. 

Imgur

Konu Memeler ve GIFler olduğunda Imgur gerçek anlamda bir sosyal ağ olarak konumlanıyor. GIFlerden fotoğraflara ciddi bir kütüphaneye sahip olan Imgur aynı zamanda bir Meme üretme aracını da bünyesinde bulunduruyor. 

Imgur'da ürettiğiniz Meme'leri anında paylaşabiliyor ve viral olduğunda da Imgur üzerinden  görüntüleyebiliyorsunuz. Eğer oluşturmak istediğiniz Meme'e uygun şablon bulamazsınız bilgisayarınızdan da görsel yükleyebileceğinizi söyleyelim. 

Mematic

Masaüstü ve tarayıcı üzerinde çalışan araçlardan çok mobil bir çözüm peşindeyseniz, Mematic'in iOS  ve Android uygulamaları size hitap edebilir. Mematic'te bir Meme oluşturmak için ilk etapta bir stil seçmeniz gerekiyor,  ardından telefonunuzun fotoğraf galerisinden bir görsel yerleştirebiliyorsunuz.

Eğer kendi görsellerinizi yüklemek istemiyorsanız uygulamanın kütüphanesinden de görsel seçebilisiniz. Kütüphanedeki görsellerin telif hakkı olabileceğini düşünerek Unsplash'ten ücretsiz stok fotoğraf ve Tenor'dan GIF desteği alabileceğinizi de belirtelim. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.