Hisse senedi almak isteyen genç nesil, önüne çıkan engelleri aşamıyor

Finder'dan elde edilen verilere göre tüm demografik verilerde, İngiltere'deki tüketicilerin yaklaşık %50'si borsaya yatırım yapmayı düşünüyor.
Hisse senedi almak isteyen genç nesil, önüne çıkan engelleri aşamıyor

İngiltereli tüketiciler, borsaya yatırım yapmak istiyor, ancak karşılarına çıkan engelleri aşamadıkları için bu yatırımları gerçekleştiremiyorlar. Finder'dan elde edilen verilere göre tüm demografik verilerde, İngiltere'deki tüketicilerin yaklaşık %50'si borsaya yatırım yapmayı düşünüyor. Fakat sadece 5 kişiden 1'i hisse senetlerine yatırım yapabiliyor. Bu nedenle, piyasada, yerleşik şirketlerin veya fintech'lerin gelir akışlarını çeşitlendirmek amacıyla içine girmeleri gereken büyük bir boşluk olduğu görülüyor.

Faiz oranları sürekli düşüşte

Tasarruf hesapları için düşük faiz oranları, demografik yapılara yatırım yapmanın en büyük nedeni olarak karşımıza çıkıyor. Zira İngiltere'deki faiz oranları düşmeye devam ediyor. Örneğin; İngiltere'deki tasarruf hesabının ortalama faiz oranı 2008'de %5,1 iken 2018'de bu oranın %1,2'ye düştüğünü görüyoruz. Bunun da yıllar arasında gerçekleşen ciddi bir düşüş olduğunu söyleyebiliriz. Brexit de dahil olmak üzere bazı ekonomik belirsizlikler bulunduğu için de gelecek dönemde herhangi bir faiz artışı görünmüyor. Bu nedenle daha fazla tüketicinin, gelecekteki hisse senetlerine normal tasarruf hesabına göre daha yüksek getiri sağlama umuduyla yatırım yaptığını görmemiz mümkün. Bunun da kullanımı kolay yatırım servislerine olan talebi artıracağını söyleyebiliriz.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.