Debit kartlar, ödeme yöntemi tercihi olarak nakit paranın yerini alıyor

Fed'in Tüketici Ödeme Seçimi Günlüğü'ndeki yeni verilerine göre 2018 yılında debit kartlar, ilk kez en popüler işlem yöntemi haline geldi.
Debit kartlar, ödeme yöntemi tercihi olarak nakit paranın yerini alıyor

Son dönemde tüketicilerin kredi kartlarına fazlasıyla yöneldiğini söylesek yanılmış olmayız. Zira tüketiciler artık kartlara daha fazla odaklandığından, tüketicilerin nakit için önemi de bankalar lehine günden güne azalıyor. US Federal Reserve, yani Fed'in Tüketici Ödeme Seçimi Günlüğü'ndeki yeni verilerine göre 2018 yılında debit kartlar, tüketiciler nakitten uzaklaşırken ilk kez en popüler işlem yöntemi haline geldi.

İşlemlerin %28'i banka kartlarıyla yapıldı. Kullanıcılar, Fed'in tekrarlayan TSYS çalışmasına göre veri başına birkaç yıl boyunca diğer ödeme yöntemlerine göre debit kartı tercih ettiklerini söylediler. Ancak 2018 yılındaki debit kart kullanımı, diğer tüm ödeme yöntemlerinden daha üstün olduğu için kullanıma ilk kez çevrildi.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.