Game of Thrones'un yaratıcıları, Netflix ile 200 milyon dolarlık anlaşma imzaladı

Bu anlaşmaya göre Benioff ve Weiss ikilisi, HBO için projeler üretmeyecek; Netflix için dizi ve filmler hazırlayacak. 
Game of Thrones'un yaratıcıları, Netflix ile 200 milyon dolarlık anlaşma imzaladı

The Hollywood Reporter'a göre Game of Thrones'un yaratıcıları David Benioff ve D.B. Weiss, Netflix ile 200 milyon dolarlık anlaşmaya imza attı. Bu anlaşmaya göre Benioff ve Weiss ikilisi, HBO için projeler üretmeyecek; Netflix için dizi ve filmler hazırlayacak. 

200 milyon dolarlık anlaşma öncesinde, David Benioff ve D.B. Weiss'ın Amazon ve Disney de dahil olmak üzere birçok dijital yayın platformlarıyla görüştüğünü belirtelim. Temmuz ayına kadar Amazon’un bu görüşmeleri bir adım önde götürdüğü biliniyordu. Ancak Netflix’in geçtiğimiz ay yaptığı yeni teklifle rakiplerini geride bıraktığını söyleyebiliriz.

Ayrıca Disney'in bu noktada daha avantajlı olduğu düşünülüyordu. Zira Benioff ve Weiss, Star Wars evreninde geçen bir üçleme için Disney'le halihazırda anlaştı. Hatta filmlerden ilkinin gösterim tarihi 16 Aralık 2022. En yakın filmin bile 2022 gibi bir tarihte olması ikilinin uzun bir süre Star Wars evreni ile meşgul olacağı anlamına geliyor. Bu noktada da Netflix'e ne zaman ve nasıl içerik üretileceği merak konusu oluyor. 

Tüm bunların yanında Netflix'in sadece ikili için bile 200 milyon dolar ayırması, uzun yıllara yayılan anlaşmaların ne denli önemli olduğunu bir kere daha kanıtlıyor. Bundan önce de Amazon, Westworld’ün yaratıcıları Jonathan Nolan ve Lisa Joy ile 150 milyon dolarlık anlaşma imzalamıştı. Aynı şekilde J.J. Abrams‘ın yapım şirketi Bad Robots’un da yakında bir dijital platformla anlaşacağı söyleniyor. Bunun da Apple TV+ olma olasılığının yüksek olduğunu hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.