Siber güvenlik platformu Cybereason, Softbank'ten 200 milyon dolar yatırım aldı

Boston merkezli siber güvenlik platformu sağlayıcısı Cybereason, Softbank'in liderliğinde gerçekleştirilen yatırım turunda 200 milyon dolar yatırım aldı.
Siber güvenlik platformu Cybereason, Softbank'ten 200 milyon dolar yatırım aldı

Boston merkezli siber güvenlik platformu sağlayıcısı Cybereason, Softbank'in liderliğinde gerçekleştirilen yatırım turunda 200 milyon dolar yatırım aldı. Yeni yatırımla birlikte Cybereason'ın aldığı toplam yatırım miktarı 400 milyon dolara çıktı.

Softbank, Cybereason'a 2017'nin haziran ayında 100 milyon dolar yatırım yapmıştı. CRV, Spark Capital ve Lockheed Martin gibi şirketlerinden Cybereason'ın yatırım turlarına katkıda bulunduğunu da hatırlatalım. Aldığı yeni yatırım ile Cybereason, Ar-Ge'yi hızlandırmayı, satın alma fırsatlarını ve stratejik ürün entegrasyonlarını sürdürmeyi ve şirket genelinde operasyonları artırmayı planlıyor. Ayrıca, kurucu ortak ve CEO Lior Div'e göre, son nokta koruma tekliflerini oluşturmaya devam ederken ortak programını genişletmeyi de hedefliyor.

Cybreason nedir?

2012 yılında Div, Amit, Yossi Naar tarafından kurulan Cybereason, 2014 yılında 4,6 milyon dolar yatırım toplayarak gizlilikten çıktı. Şirketin çalışanlarının çoğunun siber güvenlik konusunda uzmanlaşmış kişiler olduğunu da belirtelim. Şirketin araç seti, davranışsal analiz, sezgisel ve makine öğreniminin bir kombinasyonu olarak karşımıza çıkıyor. Cybereason, PowerShell ve .NET framework motorları ile işletme ağlarında bilinen ve şüpheli tehditleri önlemeye yardımcı oluyor. Şirket, her ağ uç noktasından ayrıntılı bilgiyi gerçek zamanlı olarak iletiyor ve güvenlik uyarılarını, etkilenen makineler ve kullanıcılar ile gelen ve giden iletişimler gibi ilgili saldırı öğeleriyle ilişkilendiriyor.

Cybereason'ın analitik panosu, tüm işlem zaman çizelgelerinin yanı sıra, PC'ler ve nesnelerin interneti üzerindeki tüm kötü niyetli saldırıları da keşfediyor. IT ekipleri, bunlardan toplanan bilgileri kullanarak, platform içinde her saldırı için iyileştirme eylemlerini başlatan özel kurallar ve davranışsal beyaz listeler oluşturabiliyor. Cybereason'ın yönetilen hizmetinden yararlanan müşteriler ise izinsiz girişlerin kapsamını araştıran ve işlem önerileri gösteren harici bir izleme ekibine erişim sağlayabiliyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.