Apple Card'ın ABD için dağıtım süreci başladı

Apple'ın Goldman Sachs'la ortaklaşa olarak hayata geçirdiği kredi kartı için önizleme dağıtımının bugün itibarıyla gerçekleştiğini belirtelim.
Apple Card'ın ABD için dağıtım süreci başladı

Apple CEO'su Tim Cook, bir süre önce şirketin ilk kredi kartı Apple Card'ın ağustos ayı içinde kullanılabileceğini söylemişti. Apple'ın Goldman Sachs'la ortaklaşa olarak hayata geçirdiği kredi kartı için önizleme dağıtımının bugün itibarıyla gerçekleştiğini belirtelim. Apple Card'ın bu ayın sonunda ABD'deki tüm iPhone sahipleri için kullanılabilir olacağını söylemek mümkün.

Apple, Apple Card hakkında bilgi almak için kayıt yaptıran rastgele seçilmiş kişilerin bugün kart için kaydolmaya davet edileceğini, ancak şirketin önizleme grubunda tam olarak kaç kişinin yer alacağının açıklanmayacağını söylüyor. En az iOS 12.4 işletim sistemine sahip olmayı gerektiren kayıt işleminde kişilerin adresini, doğum gününü, gelir düzeyini ve sosyal güvenlik numarasının son dört hanesini girmesi gerekiyor. Bu bilgilerin kişilerin başvurusunu gerçek zamanlı olarak onaylayacak veya reddedecek olan Goldman Sachs'a gönderileceğini belirtelim.

Apple, Apple Card’ın Chase Sapphire veya American Express Platinum kartları gibi premium kartlarla doğrudan rekabet etmediğini söylüyor. Zira Apple Card'ın asıl amacı her iPhone sahibinin kullanımına açık olmak. Bu nedenle üyelik gereksinimleri bu kartlar kadar katı olmayacak. Apple Card, onaylanmasının akabinde kullanıcının Apple Cüzdanı'nda görünecek ve kullanıma hazır olacak. Kartı kullanıma açmak için ekstra bir işlem gerekmediğini de belirtelim. 

Apple Card'a fiziksel olarak sahip olmak isteyenlerin ise kurulum sürecinde başvuru yapması gerekiyor. Fiziksel kartın kurulumu için posta ile kartın zarfındaki NFC etiketine dokunmak yeterli oluyor. Kurulum sürecinden sonra kullanıcıda üç adet kart numarası oluyor. Bu numaralardan biri telefondaki kart için verilen numara iken, diğeri fiziksel kartın numarası olarak karşımıza çıkıyor. Üçüncü numara da Apple Pay ile ödeme kabul etmeyen online platformlarda alışveriş yapmayı sağlayan sanal numara. Kartın son kullanım tarihi veya güvenlik kodu bulunmuyor, ayrıca üzerinde yazılı bir numara da yok. Ancak yanlış yerleştirirseniz veya tek bir dokunuşla Cüzdan uygulamasından tamamen devre dışı bırakırsanız kartı kilitleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.