Webrazzi okuyucularının %95'i en az bir banka hesabına sahip, ortalamada ise 3 farklı banka ile çalışılıyor

Mobil bankacılık uygulamalarının yaygınlaşması banka hesapları konusunda ne gibi değişiklikler olmasına neden oldu? Hangi bankalar daha çok tercih ediliyor?
Webrazzi okuyucularının %95'i en az bir banka hesabına sahip, ortalamada ise 3 farklı banka ile çalışılıyor

Gerek ülkemizde gerekse globalde dijitalleşmenin artması, yeni jenerasyonların ekonomik özgürlüğünü kazanması, teknolojinin günlük hayata daha çok adapte olması gibi birçok tetikleyici ile bankalar ciddi anlamda müşteriye ve yeni müşteri potansiyeline sahip kuruluşlar. Son dönemde fiziksel bankacılıktan dijital ve mobil bankacılığa geçişle dijitalin getirdiği kolaylıklar, banka müşterilerinin de günden güne artmasının önünü açıyor.

Eurostat'e göre Avrupa'da 16 - 74 yaş nüfusun ortalama internet bankacılığı penetrasyonu yüzde 54 civarında. Türkiye'de ise 20 yaş ve üzeri nüfusun penetrasyonu %79 civarında. TBB'ye göre Mart 2019'da 44 milyonluk mobil ve dijital bankacılık kullanan birey var ve bu oran geçen senenin aynı dönemine göre %25 artmış durumda. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.