Amazon, Hindistanlı perakende devi Reliance Retail'in yüzde 26 hissesini satın almak istiyor

Amazon, Hindistan merkezli perakende devi Reliance Retail'in yüzde 26 hissesini satın almak için görüşmelere başladı.
Amazon, Hindistanlı perakende devi Reliance Retail'in yüzde 26 hissesini satın almak istiyor

Amazon, Hindistan merkezli perakende devi Reliance Retail'in yüzde 26 hissesini satın almak için görüşmelere başladı. The Economis Times'ın haberine göre anlaşma, Amazon için Reliance Retail'in geniş mağaza ağına erişim sağlayabilir.

Bahsi geçen satın almanın, Amazon için özellikle Asya pazarı konusunda oldukça önemli bir hamle olacağını söylemek mümkün. Zira analistler, Hindistan'ın e-ticaret pazarında büyük bir potansiyele sahip olduğunu söylüyor. 2017 yılında 38,5 milyar dolar olan Hindistan e-ticaret pazarının 2026 yılına kadar 200 milyar dolara ulaşacağı öngörülüyor. Her ne kadar Amazon, 2018'deki 8,8 milyar dolarlık satışları ile Hindistan'daki mevcut lider olsa da Walmart'ın sahip olduğu Flipkart'ın 2023 yılına kadar en üst sırada yer alması bekleniyor.

İki üst düzey yönetici, The Economic Times'a Amazon’un, Hindistan’ın en zengin adamlarından Mukesh Ambani tarafından yönetilen Reliance Industries’in perakende kolu olan Reliance Retail’in yüzde 26 hissesini satın alma konusunda görüşmelerde bulunduğunu söyledi. İki kaynak, haftada 5 milyon müşteriye hizmet verdiğini belirtilen Reliance Retail'in daha önce Alibaba Group ile görüşmelerde bulunduğunu ancak değerleme farklılıkları nedeniyle anlaşmanın yapılamadığını belirtti. 

Anlaşmaya dair Amazon'un şimdilik herhangi bir açıklama yapmadığını hatırlatalım. Şayet anlaşma gerçekleşirse hem Amazon hem de Reliance Retail'in karlı çıkacağını söyleyebiliriz. Zira bu iş birliği ile hem Amazon özellikle online market sipariş konusunda daha fazla noktaya ulaşmış olacak hem de Reliance Retail Amazon'un Hindistan'daki başarısından kendine pay çıkarmış olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.