Türkiye'deki kullanıcılar bankacılık konusunda 3. parti uygulamalara henüz çok sıcak bakmıyor

Webrazzi Online Bankacılık Araştırması (Temmuz 2019)'nın sonuçlarına göre ise bankacılık konularında banka yerine üçüncü parti bir uygulamaya izin vermek okuyucular tarafından henüz sıcak bakılan bir durum değil. 
Türkiye'deki kullanıcılar bankacılık konusunda 3. parti uygulamalara henüz çok sıcak bakmıyor

Açık bankacılığı kullanan oyuncular müşterilerine pek çok önemli avantaj sunuyorlar. Söz konusu oyuncuların sunduğu avantajlar arasında ise sosyal medya dahil daha etkin müşteri hizmetleri, tüm bankacılık hizmetlerine uygulama üzerinden erişim, ücretsiz yatırım danışmanlığı, kişisel harcama tahmini gibi ek faydalar, masraf ve işletim ücretlerinde indirim, kolay hesap açma/ kapama ve daha hızlı bankacılık servisleri ve birden fazla hesabı tek yerde toplama yer alıyor.

Açık bankacılıktaki oyuncuların klasik bankalara benzediği düşünülse de HSBC ve ING rekabeti artırmak için yukarıda belirttiğimiz avantajları sunan uygulamalara başladılar bile. Bu yönde erken yatırımla yer edinen ING'nin YOLT isimli uygulamasına yakından bakacağız.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.