Monday Hero, tasarım dokümanlarını otomatik olarak native kodlara çeviren bir yazılım geliştirme aracı olarak faaliyet gösteriyor. Girişim, piyasada yaygın olarak kullanılan Sketch uygulamasında yapılan tasarımları koda çeviriyor. Uygulamanın yazılımcılara yönelik olduğunu ve yazılımcının uygulamayı kullanıcılara açması için yalnızca backend kodlarını bağlamasının yeterli olacağını belirtelim.
Monday Hero nedir?
Monday Hero, yazılımcıların detaylı tasarım işlerini koda çevirmesi yerine daha sofistike işlere odaklanmasını sağlıyor. Girişim, ön yüz kodlarının oluşumunda yüzde 60’e kadar zaman kazancı sağlıyor. Böylelikle 3 ayda yazılabilecek mobil uygulama ön yüzünü, yaklaşık 1 ayda tamamlayabilmek mümkün oluyor. Beta süresinde yalnızca iOS için destek veren uygulamanın daha sonra Android için de destek vereceğini belirtelim.
Burcu Geneci ve Nazlı Temurtaş tarafından hayata geçirilen ve şu anda 6 kişilik bir ekiple hizmet veren Monday Hero, beta uygulamasını 4 ayda yayına aldı. Girişim şu anda sekizinci versiyonu yayına almak üzere. Yeni versiyonda en çok talep edilen geliştirmelerden olan Sketch Plugin'in de mevcut olacağını belirtelim. Beta süresince, online kanallar aracılığıyla mobil yazılımcı topluluklarından yaklaşık 500 adet kullanıcı isteği toplayan Monday Hero'yu yaklaşık 100 kişi kullandı. Bu kullanıcılardan, beta süresince aktif olarak kullanılan Slack grubundan ya da email ile kullanıcı yorumları alındı ve şu anda bu yorumlar uygulamaya ekleniyor.
Supernova Studio ve Yotaka'nın Monday Hero'nun rakipleri olduğunu belirtelim. Ağustos ayının sonlarına doğru, Monday Hero'ya eklenecek yeni bir özellikle kullanıcıların ekrandaki etkileşimleri de tanımlayabileceğini ve mobil uygulamalarını daha kısa zamanda interaktif bir hale getirebileceğini söyleyebiliriz.
Girişimcilik programlarından nakit desteği
Henüz yatırım arayışında olmayan Monday Hero, Lonca Girişim'den 40 bin TL ve Türk Telekom Pilot'tan 125 bin TL nakit desteği aldı. SAAS bir ürün olarak yazılımcıların kullanımına açılacak olan girişim, aylık ve yıllık paketler ile premium olarak kullanılabilecek. Platformu keşfetmek isteyen yazılımcılar için 14 günlük bir deneme sürecinin de yer alacağı platformda, beta süresince destek olan kullanıcılara özel indirimler ya da hediyeler gönderileceğini belirtelim. Monday Hero'ya beta sürecinde destek olmak isteyen yazılımcılar girişimin web sitesi üzerinden beta listesine katılabilirler.
Kısa vadede, MVP’i Eylül ayında tamamlayarak satışlara başlamayı hedefleyen girişim, satışlara başladıktan sonra da Amerika’da da ürünün dağıtımını ya yatırım ile ya da yurtdışındaki kuluçka merkezlerinin desteği ile yapmayı hedefliyor. Şu anda Beta süresince yalnızca iOS için mobil uygulama kodu üreten Monday Hero, sonrasında Kotlin ve diğer dillere ve de Figma, Adobe XD gibi diğer tasarım uygulamalarına destek vermeyi planlıyor.