Impossible Foods. marketlerde yerini almaya hazırlanıyor

Impossible Foods, ABD gıda ve ilaç kurumu (FDA) onayı ile birlikte Eylül ayında market raflarında yerini almaya hazırlanıyor.
Impossible Foods. marketlerde yerini almaya hazırlanıyor

Impossible Foods, bir süredir almayı beklediği ABD gıda ve ilaç kurumu onayı ile birlikte marketlerde yerini almaya hazırlanıyor. Eylül ayında alıcılarla buluşmaya hazırlanan şirket, raflarda Beyond Meat ürünleriyle rekabet etmeye başlayacak. 

Şirketin yakın zamanda Impossible Burger'e yönelik talebi karşılamak amacıyla gıda işleme şirketi OSI grup ile bir tedarik anlaşması imzaladığını da ekleyelim. 

Siparişlerin artmasıyla birlikte ürün yetersizliği ile karşı karşıya kalan şirket bu yeni anlaşma sayesinde müşteri taleplerini karşılayabilecek. Bu tedarik probleminin şirketin Burger King, White Castle ve Qdoba gibi fast food şirketleriyle anlaşması sonucu ortaya çıktığını hatırlatmakta da fayda var. 

Impossible Foods, marketlerde yerini alana kadar farklı restoran zincirleri üzerinden müşterileriyle buluşmaya devam edecek. Dünya çapında 10 binden fazla konumda servis edilen ürün, henüz marketlere girmemesine rağmen müşterilerin öğünlerinde kendine yer bulmayı başardı. 

Bu yılın başlarında Dennis Woodside ve Sheetal Shah'ı üretim operasyonlarını ölçeklendirmek ve uluslararası pazarlarda büyümeyi yönetmek amacıyla ekibe katan şirket, yaz başında Singapur'da ürün satışına başladı. 

Khosla Ventures, Bill Gates, Google Ventures, Horizons Ventures, UBS, Viking Global Investors, Temasek, Sailing Capital ve Open Philanthropy Project'in dahil olduğu yatırımcılardan 300 milyon dolar yatırım alan Impossible Foods, FDA onayı ile birlikte rakibi Beyond Meat'in karşısında güçlü bir çıkış yapabilir. Zira verilen onay ile birlikte şimdiye kadar tartışmalara konu olan invatif soya leghemoglobin bileşeninin güvenliği de doğrulandı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.