Türkiye İş Bankası’nın ana destekçisi olduğu Workup Girişimcilik Programı’nın 5. dönemi başladı. Ülkemizde girişimcilik ekosisteminin büyümesine katkı sağlamak ve teknoloji odaklı ve ölçeklenebilir bir iş modeli bulunan girişimlere destek olmak amacıyla 2017 yılının Mayıs ayında başlatılan program, yeni döneminde 13 yeni girişim ile yoluna devam ediyor.
Bugüne kadar 8 binin üzerinde başvuru alan Workup’ta, 5. dönem için çok sayıda girişim ile yapılan birebir görüşmeler sonrasında seçilen girişimler, Workup takımı, mentorları, mezunları ve İş Bankası grubundan yöneticilerin bulunduğu katılımcılara projelerini sundular. Kabul edilen 13 girişimin çalışmalarını 6 ay boyunca Kolektif House Levent’te sürdüreceklerini ve düzenlenen eğitim ile ilham etkinliklerine katılacaklarını belirtelim.
Workup Girişimcilik Programı'nın 5. dönemine seçilen girişimler ise şu şekilde:
Adalet Hanım: Yapay zeka temelli bir hukuk teknolojileri girişimi olan Adalet Hanım, hukukçuların aradıkları alana dair dava ve içtihat kararlarını analiz ederek içgörü raporları sunuyor. Ayrıca kullanıcıların sunulan rapora dair aksiyonlarından öğrenerek gelişen sistemi ile hukukun tüm alanlarında hizmet veriyor.
Agrovisio: Yapay zeka temelli bir tarım teknolojileri girişimi olan Agrovisio, uydu görüntüleri ile toprağı, ürünü ve iklimi takip etmekte; tarım alanlarının güncel durumu ile ilgili analizleri sunuyor.
Cameralyze: Kamera görüntülerini analiz ederek, elde ettiği sonuçlarla önerilerde bulunan yapay zeka destekli sanal asistanları geliştiren girişim.
Dine&Pay: Restoranlarda garsonu beklemeden hızlıca hesabı ödeyebileceğiniz, bölüşebileceğiniz ve indirimler kazanabileceğiniz mobil uygulama.
FakeFind: İnternette açılan sahte hesapları tespit edip sosyal medyayı daha güvenilir şekilde kullanmanızı sağlayan mobil uygulama.
FeynLab: IoT projelerinin geliştirme sürecini ortadan kaldırarak hem bireysel hem kurumsal kullanıcılar için gerekli tüm senaryoların kodlama ve kurulum yapılmadan hayata geçirilmesini sağlayan bulut tabanlı platform.
Gamer Arena: Çeşitli dijital oyunlarda benzer yetenekteki rakipleri online bir turnuva ve düello ortamında karşı karşıya getirerek oyunculara para kazanma ve kendilerini ispatlama imkanı sağlayan rekabetçi bir e-spor platformu.
HiBoosty: Instagram'daki işletme hesaplarının doğru hedef kitle ile etkileşime girmesini sağlayarak büyümelerini hızlandıran ve kolaylaştıran bir optimizasyon platformu.
HoloNext: Firmaların ve bireysel kullanıcıların Artırılmış Gerçeklik (AR) deneyimlerini kolayca tasarlayabilmelerine ve farklı platformlar üzerinden görüntüleyebilmelerine yardımcı olan bulut tabanlı AR içerik geliştirme platformu.
PlayZ: Oyuncuların, oyunlardaki başarılı hareketlerini ve performanslarını paylaşabilecekleri, takım arkadaşı bulabilecekleri ve oyunculara özel içeriklere sahip bir sosyal medya platformu.
TeamFluencer: Nano influencerların sosyal medya hesaplarında toplu bir şekilde paylaşımda bulunarak markaların tanıtımını organik bir şekilde gerçekleştiren topluluk bazlı platform.
Verilogy: Şirketlerin ve avukatların KVKK ve GDPR dolayısıyla karşılaştıkları operasyonel zorluklara çözüm sunan, tek platformdan tüm veri güvenliği yükümlülüklerine uyum için geliştirilen modüler aracı sayesinde kişisel verilerin, kanunlara uygun olarak yönetilmesini sağlayan veri güvenliği platformu.
Vidyou: E-ticaret siteleri ve pazaryerlerinin sundukları yüzbinlerce ürünü saniyeler içerisinde otomatik videoya dönüştürmelerini sağlayan ve bu süreci otomatize eden video pazarlama platformu.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap