Apple'ın çeyrek raporunda öne çıkan iPad ve Apple servisleri oldu

Mart ayında servis odağını açıklayan Apple'ın gelirlerinin 5'te 1'i buradan geldi
Apple'ın çeyrek raporunda öne çıkan iPad ve Apple servisleri oldu

Apple, üçüncü çeyrek için Salı günü yayınladığı gelir raporunda, gelirinin analist tahminlerini aştığını ve tahminlerin üzerinde olduğunu belirtti. Şirket, hisse başına 2,18 dolar gelir ile toplam gelirinin 53,8 milyar dolar olduğunu açıkladı.

Geçtiğimiz yılın aynı çeyreğinde şirket, hisse başına 2,34 gelir ile toplam 53,27 milyar dolar gelir elde etmişti. Apple, bir önceki çeyrekteki hisse başına gelirinin 2,46 dolar toplam gelirinin ise 58,02 milyar dolar olduğunun altını çizdi. Yıl içinde Apple hisseleri, yüzde 32.36 yükseldi.

Apple servislerinden elde edilen gelir toplam gelirin yüzde 19'u

Apple servislerinden elde edilen gelirde de ciddi bir artış olduğunu hatırlatalım. Hatırlarsanız Apple, geçtiğimiz mart ayında sadece servislere özel etkinlik düzenlenmişti. Bu noktada, iCloud, App Store, Apple Music, Apple Pay ve diğer yeni servisler Apple’ın gelecekteki büyümesi ve gelir çeşitlendirmesinde büyük önem taşıdığını söyleyebiliriz. Servisler geçen çeyrekte Apple’ın gelirlerinin yüzde 19’unu oluşturdu. Apple TV+ ve oyun servisi Apple Arcade'in de sonbaharda çıkacağını hatırlatalım. Şirketin Goldman Sachs ile ortak olarak tasarladığı kredi kartı ise yaz sonunda kullanıma sunulacak.

Sonuç olarak Apple servislerinden elde edilen gelir 11,46 milyar dolar olarak açıklandı.

iPhone satışlarında yüzde 12'lik düşüş

Bir önceki yıl iPhone gelirleri 29,47 milyar dolar olan Apple'ın bu seneki iPhone gelirleri 25,99 milyar dolar seviyesine geriledi. Bu da yıllık bazda yüzde 12'lik bir düşüş anlamına geliyor. Şirketin iPhone satışından elde ettiği gelir beklentisinin Wall Street'in beklentilerinin altında kaldığını da belirtelim. Apple, 2018'de aynı dönemde kazandığı 128,1 milyar dolara karşılık bu kez 109 milyar dolar telefon geliri elde etti. 2012'den bu yana ilk kez Apple'ın bir çeyrekteki iPhone satışları toplam gelirinin yüzde 50'sini veya daha fazlasını oluşturmadı. iPhone satışları Apple'ın 53,8 milyar dolar olan toplam gelirine yüzde 48,3 oranında katkıda bulundu. 

iPad eski günlerinde

Üçüncü çeyrekte iPad satışından elde edilen gelir ise 4,63 milyar dolardan 5,02 milyar dolara yükseldi. Son çeyrekte, iPad altı yıl içindeki en güçlü gelir artışını kaydetti. Giyilebilir aksesuarlar kategorisinde ise üç aylık dönemde 5,53 milyar dolar değerinde satış gerçekleşti. Geçen yılın aynı çeyreğinde bu satış 3,73 milyar dolar olarak açıklanmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.