E-ticaret stratejilerinde lojistik şirketlerinin alacağı aksiyonlar gittikçe daha önemli hale geliyor

E-ticaret stratejileri sadece perakendecileri değil lojistik şirketlerini de etkiliyor. Müşteri hizmetleri ve teslimat seçeneklerinin kritik olduğu e-ticaret sektöründe lojistik şirketlerinin atacağı adımlar git gide daha önemli hale geliyor.

2019'da globalde 3.5 trilyon dolarlık hacme ulaşması beklenen e-ticaret pazarı, sadece kendi websiteleri üzerinden değil sosyal medya kanalları üzerinden de büyüyecek. 10 şirketten 7'sinin Instagram ya da Pinterest gibi mecralardan satışlarını artıracağını öngörülürken 2022'ye kadar online satışların %67'sinin bu tarz kanallardan yapılacağı düşünülüyor. Uzun süredir konuşulan interaktif videolar, tıkla ve al gibi özelliklerle ürünler sadece sosyal medyada beğenilmek ile kalmayıp hemen satışa dönüşerek kolay bir alışveriş deneyimine zemin hazırlıyor.

Sosyal medya ve diğer online kanallara ek olarak yüz yüze mağazaların da alışveriş deneyimine dahil edilmesi gerekiyor. Yurtdışında Amazon'u 500 mağazaya sahip Whole Foods'u satın alması, Alibaba'nın 600.000'e yakın küçük mağaza ve pop-up alışveriş noktalarıyla işbirliği yapması her yerden kesintisiz alışverişe olanak sağlıyor. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.