QR kod ile ödeme her geçen gün daha popüler bir hale geliyor

Webrazzi'nin Temmuz ayında okuyucularıyla gerçekleştirdiği Online Bankacılık ve Ürün Kullanımı araştırmasında kullanılan bankalardan yapılan işlemlere, online bankacılık uygulamalarından chatbot'lara kadar birçok konuya değindik. Banka müşterilerinin birçok işlemi online olarak da gerçekleştirdiği bu günlerde havale/ EFT işlemi gerçekleştirme, fatura ödeme gibi konular yine önde çıkarken son dönemlerde hayatımıza giren bazı işlemlerin de listenin üstlerine çıktığını gördük. Araştırmamızın çıktılarına baktığımızda bu işlemlerin döviz alım/ satım ve QR kod ile para çekme/ gönderme olduğunu görüyoruz. QR kodun sadece bankacılıkta değil gündelik satın almalarda da yaygın olarak kullanıldığını biliyoruz. Önümüzdeki dönemlerde hızlı ödemelerin daha çok yaygınlaşmasını bekliyoruz. Araştırmamızın detaylarına baktığımızda ise;

Temmuz 2019'da gerçekleştirdiğimiz Webrazzi Online Bankacılık ve Ürün Kullanımı Araştırması'nda en sık yapılan işlemlere baktığımızda karşımıza havale/ EFT, fatura ödeme ve kredi kartı ödemeleri ön plana çıkıyor. Araştırmanın ortaya koyduğu bir diğer önemli detay ise QR kod kullanımı ile ilgili. Online bankacılık kullananların %37'si aktif olarak QR kod ile para çekme ve para gönderme işlemi yaptığını belirtiyor. 

Listenin ilk sırasında %89 ile Havale/ EFT yer alıyor. Havale/ EFT işlemlerini ise %72 ile fatura ödeme ve kredi kartı borcu ödeme takip ediyor. TBB'nin Mart 2019 için yayınladığı verilere baktığımızda da mobil ve internet bankacılığından 100.000'e yakın Havale/ EFT, 90.000'e yakın fatura ödeme, 55.000 civarında da kredi kartı borcu ödeme işlemi yapıldığını görüyoruz. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.