ABD Başkanı Trump, ABD'li teknoloji şirketlerine vergi getiren Fransa'ya sert çıktı

Trump, paylaştığı tweet'te ABD şirketlerine sadece ABD vergi kesebilir."  ifadesini kullanırken,  Fransız ürünlerinin, ABD'de yeni vergilendirmelerle karşılaşabileceğini ima etti.
ABD Başkanı Trump, ABD'li teknoloji şirketlerine vergi getiren Fransa'ya sert çıktı

ABD Başkanı Donald Trump, paylaştığı bir tweet ile Fransa’nın Google, Amazon ve Facebook gibi ABD merkezli teknoloji devlerine yönelik yeni vergi politikalarını eleştirerek buna karşı adım atacaklarını ima etti. Trump, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’u da hedef aldığı Tweet'te, bahsedilen bu yeni uygulamaları yakın bir zamanda yürürlüğe koyacaklarını da dile getirdi.  

Bu noktada Temmuz ayının başında Fransa parlamentosu tarafından onaylanan yeni bir yasa ile çoğunluğu ABD merkezli olan ve yıllık geliri 750 bin doların üzerindeki birçok internet firmasına Fransa’daki işlemleri üzerinden vergi kesintisi uygulanacağını hatırlatalım. 

Fransa’nın bu kararı Avrupa Birliği’nden bağımsız olarak aldığını ve kararın ağırlıklı olarak ABD merkezli firmaları etkileyeceğini de ekleyelim. Bu yeni yasaya olan  yönelik eleştirilerini tekrarlayan Trump, konuyla ilgili olarak paylaştığı Tweet'te "ABD şirketlerine sadece ABD vergi kesebilir."  ifadesini kullanırken,  kinayeli bir yaklaşımla, “Amerikan şarabının Fransız şarabından daha iyi olduğunu her zaman söylemişimdir” cümlesine yer verdi. 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da Trump’ın mesajlarının hedefi oldu. Trump, “Macron’un akılsızlığına yakın zamanda önemli bir hamleyle karşılık verceğiz” ifadesini kullanmaktan çekinmedi. 

Bu arada Fransa'nın benzer vergi uygulamalarını daha önce AB bünyesinde de hayata geçirme teklifi sunduğunu hatırlatım. Ancak bazı AB ülkelerinin eleştirileriyle karşılaşan ülke, bu konuda tek taraflı adım atmayı seçti. Fransız yetkililerin yaptığı açıklamaya göre, bu yeni vergi uygulamasıyla, merkezlerinin dışındaki ülkelerde şube açan internet ve teknoloji firmalarının da vergi mükellefi haline getirilmesinin hedefleniyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.