Prima bebeklerin uyku ve idrar takibini yapan akıllı bezler üretti

Bu sonbaharda ABD'deki kullanıcılara sunulacak olan Lumi, bezlerin ıslaklığını kontrol edebildiği gibi bebeğin uyku düzenine dair verileri de raporlayabilecek.
Prima bebeklerin uyku ve idrar takibini yapan akıllı bezler üretti

Türkiye'de Prima markasıyla faaliyet gösteren Pampers, bir sağlık yazılımı platformu ve Google'ın kardeş şirketi olan Verily ile işbirliğine giderek, ebeveynlere değişme zamanını haber veren bebek bezi üretimine başlıyor. Lumi ismindek teknolojiye sahip bebek bezi sayesinde, ebeveynler bebekleri uyku düzenine dair verilere de erişebilecek. 

Tüm bu verileri bir araya getiren teknolojinin ardında ise bir hareket sensörü, çift yönlü ses özelliğine sahip bir video monitör ve verileri takip eden bir uygulama yer alıyor. Bebek bezinin ön kısmına yerleştirilen sensör, uygulamaya topladığı veri aktarıyor. 

Üretilen bu teknoloji bezlerin ıslaklığını kontrol edebildiği gibi, bezlerin ne seviyede ıslak olduğunu da algılayabiliyor. Bunun yanı sıra bebeğin ne kadar süredir uyuduğunu da kayıt altına alan teknoloji sayesinde ebeveynlerin bebeklerinin uyku ve idrar düzeni hakkında daha fazla bilgiye sahip olması sağlanacak. 

Ebeveynler video monitor üzeriden çocuklarını diledikleri zaman görüntüleyebilirken, ses sistemi sayesinde bebeklerini dinleyip onlarla konuşabiliyor. Ayrıca Lumi ile odadaki ısı ve nem gibi değerlerin de ölçümlenebildiğini belirtelim. 

Prima, bu yeni teknolojinin ebeveynlerin hayatını kolaylaştırmak ve daha bağlantılı hale getirmek adına önemli olduğunu belirtiyor. Bu sonbaharda ABD'deki kullanıcılara sunulacak olan Lumi, ilerleyen dönemde dünyanın geri kalan bölgelerin de de satışa sunulacak. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.