Kadın ve erkek kullanıcıların Tinder'daki davranış farklılıkları

Erkek denekler, kadın profillerinin yüzde 61.9'unu beğenirken, kadın denekler, erkek profillerinin sadece yüzde 4.5'ini beğeniyor.
Kadın ve erkek kullanıcıların Tinder'daki davranış farklılıkları

Londra Brunel Üniversitesi profesörü David Schmitt, dün paylaştığı bir tweette Tinder'daki kadın ve erkek kullanıcıların davranışına dair yapılan bir araştırmaya yer verdi. Schmitt'in paylaştığı Are Men Intimidated by Highly Educated Women? (Yüksek eğitimli kadınlardan erkeklerin gözü mü korkuyor? ) isimli araştırma, kullanıcıların beğeni oranlarına ve  beğenilerin eğitim seviyesiyle ilişkisine odaklanıyor. 

Araştırmaya göre erkek denekler, kadın profillerinin yüzde 61.9'unu beğenirken, kadın denekler, erkek profillerinin sadece yüzde 4.5'ini beğeniyor. Schmitt, bu bulguların 1972 yılında Trivers'ın ortaya koyduğu evrimsel psikoloji ve ebeveynsel yatırım teorisiyle uyum sağladığını belirtti.

Schimitt,Tinder araştırmasını paylaştığı tweetine başka bir araştırmayı da ekleyerek oranların benzer olduğunu dile getirdi. Schmitt'in paylaştığı ikinci araştırmada erkeklerin tanımadığı biriyle cinsel birliktelik yaşama fikrini yüzde 60 oranında kabul ettiği ancak kadınların yalnızca yüzde 5'inin bu fikre olumlu yaklaştığı görülüyor. Partner seçimine dair farklı platformlarda benzer oranlarla karşılaşılması oldukça dikkat çekici. 

Ghent üniversitesi araştırmacıları Brecht Neyt, Sarah Vandenbulcke ve Stijn Baert'in Tinder üzerinde gerçekleştirdiği araştırmada ise partner seçiminde, bireylerin eğitim seviyesinin etkisini ölçümlemek amaçlandı. 3,600 profile ait verilerin incelenmesiyle gerçekleştirilen araştırmanın öne çıkan sonuçlarından bazıları şöyle; 

  • Tinder'daki kadınlar erkeklerden daha seçici. 
  • Tinder'daki kadınlar yüksek eğitime sahip erkekleri tercih ediyor.
  • Tinder'daki erkeklerin gözü, yüksek eğitime sahip kadınlardan korkmuyor. 
  • Tinder'da eğitim amaçlı eşleştirme için tercihler mevcut değil.
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.