Boston Dynamics robotları bu yıl içinde satışa sunulacak

Boston Dynamics, ürettiği robotları satmaya başlayacağını duyurdu.
Boston Dynamics robotları bu yıl içinde satışa sunulacak

Boston Dynamics'i ve robotlarını sizlere geçtiğimiz dönemlerde pek çok kez sizlere aktarmıştık. Eşyaları taşıyabilen, taklalar atan, koşabilen robotlara sahip olan şirket, geliştirdiği robotlar ile yıllardır gövde gösterisi yapıyor. Bugün ise önemli bir açıklama yapan Boston Dynamics, ürettiği robotları satmaya başlayacağını duyurdu.

Boston Dynamics robotlarını satmaya başlayacağını duyurdu fakat konu ile ilgili detayları paylaşmadı. Kısacası robotların tam olarak ne zaman satışa çıkacağı ve fiyatlarının ne olacağı konusunda herhangi bir bilgi paylaşılmadı. Fakat ortaya çıkan bilgilere göre robotların 2019 yılında satışa sunulması bekleniyor. 

Boston Dynamics'in ilk olarak 4 ayaklı ve bir köpeğe benzeyen robotu olan SpotMini'yi seri üretime geçirecek ve satışına başlayacak. Hatırlatmak gerekirse geçtiğimiz Nisan ayında bir açıklama yapan Boston Dynamics CEO Marc Raibert, yıl boyunca 100 robot üretmeyi planladıklarını ve Mayıs ayında üretime başlayacaklarını duyurmuştu.

The Verge'e yaptığı açıklamalarda daha önce de SpotMini modelini seri üretime sokmayı ardından ise satışa çıkarmayı düşündüklerini belirten Raibert, 2017 yılında SoftBank tarafından satın alınınca gerekli kaynağa ulaştıkları için bu karardan vazgeçtiklerini de belirtti. 

Boston Dynamics'in robotlarını satışa sunacağı ile ilgili haberler daha önce de karşımıza çıkmıştı. Fakat hiçbir zaman robotların satışa sunulduğunu göremedik. Bu sefer ise Boston Dynamics robotları gerçekten satışa sunulabilir. Bu durumu doğrulayan bir diğer haber ise şirketin depolarını otomatikleştirmek için Kinema Systems isimli bir lojistik şirketini satın almış olması. SpotMini ve diğer Boston Dynamics robotları ile ilgili bilgileri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.