Tasarımcılar ile kullanıcıları buluşturan mobil platform: Koalas

Grafik ve moda tasarımcıları ile kendi kıyafetlerini özelleştirip satın almak isteyen insanları bir araya getiren bir mobil platform olarak hizmet veren Koalas, 1 yıl içinde geliştirildi.
Tasarımcılar ile kullanıcıları buluşturan mobil platform: Koalas

Grafik ve moda tasarımcıları ile kendi kıyafetlerini özelleştirip satın almak isteyen insanları bir araya getiren bir mobil platform olarak hizmet veren Koalas, geçtiğimiz Mayıs ayında kullanıma sunuldu. Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Mezunu Çağrı Aydoğdu ve İTÜ İnşaat Mühendisliği öğrencisi Ahmet Akbıyık tarafından kurulan Koalas, yaklaşık 1 yıl içinde geliştirildi ve şu an 5 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor.

2018 yılını Haziran ayında bir fikir olarak ortaya çıkan Koalas, 2019 yılını Nisan ayında ise 2019’da İTÜ Çekirdek tarafından kabul alarak gerçek proje haline geldi. Tasarımlarını Koalas platformuna yükleyen grafik ve moda tasarımcıları ürünler tişört baskısı olarak başkaları tarafından satın alındıkça satış başı belli bir komisyon (yüzde 10-20 arası) alıyor. Tasarımcıları satış başına 5 ila 10 TL arasında komisyon alıyorlar. 

Uygulama sayesinde herhangi ek bir işleme gerek olmadan tasarımcı panelinden resim dosyaları kolaylıkla yüklenip, satış ve anlık bakiye takibi gibi işlemler yapılabiliyor. Uygulamamız bağımsız bir içerik platformu olduğu için isteyen herkes tasarımcı olup para kazanabilir.

Tasarımcı olmayan diğer kullanıcılara ise kendi kıyafetlerini baştan sona özelleştirme imkanı sunan Koalas, müşteri eğer bir tişört alacaksa tişört modeli, rengi ve baskısı gibi birçok parametreyi kendi zevkleri doğrultusunda özelleştirip sipariş verebilmelerini sağlıyor.

Bir sosyal medya platformu gibi de çalışan Koalas, kullanıcıların tasarımcıları takip etmelerine de olanak tanıyor. Yaklaşık 3 hafta önce yayınlanan Koalas uygulaması, bugüne kadar 100'ü aşkın satış gerçekleştirdi. Şu an platform içinde 150'yi aşkın tasarımcı ve 800'ü aşkın tasarım yer alıyor.

Tisho, Tshigo, basmatik.com gibi rakiplere sahip olan Koalas, bağımsız tasarımcılardan oluşan bir platform olması ile rakiplerinin önüne geçmeyi hedefliyor. Hem Android hem de iOS platformlarında ücretsiz olarak sunulan Koalas, 3 ayın sonunda 500 tasarımcı ve 5 bin tasarıma ulaşmayı hedefliyor. Dilerseniz Koalas uygulamasını Android için buradan, iOS için ise buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.