Bir Apple hayranından 70'lerden bugüne video ve fotoğraf arşivi

Sam Henri Gold, kendi çabasıyla oluşturduğu Apple'ın reklam ve tanıtım arşivini tüm Apple hayranlarına açarak geçmişten günümüze Apple'ın marka yolculuğunu yakından inceleme fırsatı sunuyor.
Bir Apple hayranından 70'lerden bugüne video ve fotoğraf arşivi

Grafik tasarımcı ve pazarlama uzmanı Sam Henri Gold, özenle oluşturduğu Apple'ın reklam ve tanıtım arşivini Google Drive'a yükleyerek tüm arşivi Apple hayranlarına açtı. Yüzlerce video ve fotoğraftan oluşan bu arşiv, inceleyenleri adeta bir zaman yolculuğuna çıkarıyor. 

Gold'un paylaştığı linke tıkladığınızda Drive klasörünün büyük bir titizlikle düzenlendiğini görüyorsunuz. Yıllar arasında kolaylıkla geçiş yapabildiğiniz arşivde güncel Apple dükkanlarını ve App Store'daki sanat çalışmalarını da incelemeniz mümkün. 

Özellikle Apple'ın yıllar içindeki pazarlama stratejisine yakından bakmanızı sağlayan bu arşivde ağırlıklı olarak TV reklamları, tanıtım malzemeleri, ürün fotoğrafları ve basılı reklamlar yer alıyor. 

Bu arada Gold'un bu dijital arşivi birkaç yıl önce Every Apple Video isimli YouTube kanalı ile başlattığını söyleyelim. Son zamanlarda bu kanala içerik yüklemeyi durdurmuş olsa da 1994-2015 yılları arasında yayınlanan bir çok videoyu bu kanalda incelemeniz mümkün.

Gold'un Google Drive üzerinden herkese açtığı arşivde ise 1977 yılında yayınlanan ilk Apple reklamından Ridley Scott'ın yer aldığı efsanevi 1984 Super Bowl reklamına kadar birçok farklı videoyu bulabilirsiniz. Steve Jobs hayranları ise ünlü CEO'nun geçmiş dönemde gerçekleşen Apple Özel Etkinliklerinde yaptığı konuşmaları yeniden izleyebilir. Aynı şekilde orijinal iPod, iPhone ve iPad reklamlarının yer aldığı arşiv, Apple'ın geçmişten günümüze uzanan marka stratejisini yakından incelemenizi sağlıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.