İnteraktif iç mekan harita platformu inMapper, AVM, havalimanı, hastane, ofis alanı gibi kapalı mekânlarda ziyaretçilerin aradıklarına kolayca ulaşmalarına yardımcı oluyor. inMapper için Google Maps'in dış alanda yaptığını iç alanlarda yapıyor diyebiliriz.
Havalimanları ile iş birlikleri
Türkiye’deki genel yaygınlık gereği AVM’ler inMapper'ın ilk müşteri grubunu oluşturuyor. Platformun şimdiye kadar Zorlu Center, Atlaspark ve Anatolium Bursa misafirlerinin gitmek istedikleri yere hızlıca ulaşmaları için iç mekan navigasyon hizmeti sunduğunu belirtelim. Türk Hava Yolları için başta İstanbul Havalimanı olmak üzere farklı havalimanlarında yolculuk deneyimini artırmak noktasında inMapper'ın interaktif haritaları THY mobil uygulamasına entegre edildi. Girişim, Sabiha Gökçen Havalimanı’nın kendi mobil uygulama ve web sitesinde ise haritaları ile yolcu ve yakınlarına yol gösteriyor. Yıldız Holding ile de onların Çamlıca Kampüsü’ne yönelik bir çalışmaları olduğunu belirtelim. Kampüs içinde toplantı odası, ofis, yemek yerleri gibi farklı birimler harita üzerinde görülebiliyor ve çalışanlar aradıkları yeri kolaylıkla bulabiliyorlar.
Animasyonlı yönlendirmeler ve sensörler ile kolay yön bulma
inMapper'ın interaktif harita portföyünde 51 AVM, 5 havalimanı başta olmak üzere çeşitli müze ve ofis binaları bulunuyor. Girişim her gün binlerce kullanıcıya mobil uygulama, web, kiosk gibi farklı kanallardan yol gösteriyor.
inMapper'ın yerli ve yabancı olarak rakipleri olduğunu, ancak girişimin haritalama ve arayüz tarafına odaklanarak, onlardan farklılaştığını söyleyebiliriz. Zira inMapper, donanıma ihtiyaç duymadan animasyonlu yönlendirmelerle ve telefon sensörlerini kullanarak interaktif navigasyon hizmeti sunuyor. Bu da halihazırda zor olan harita kullanımını oldukça kolaylaştırıyor diyebiliriz.
2015 yılında Sarp Tomrukçu ve Ahmet Salih Er tarafından hayata geçirilen inMapper, Türk Telekom PİLOT programından hibe desteği ve T3GM programından tohum yatırım aldı. Şimdiye kadar İTÜ Çekirdek, Türk Telekom PİLOT, iNEO, Garanti BBVA Partners, StartersHub XO ve T3GM programlarından destek alan inMapper, bu programların hem yeni müşteri bulma hem de iş modelini sürekli güncelleme tarafında büyük yararları olduğunu söylüyor.
Gelir modeli olarak aylık ve yıllık kiralamayı kullanan inMapper, ilerleyen dönemde takımı büyütmek ve yurtdışında faaliyet gösterebilmek için yatırım almayı planlıyor.