GittiGidiyor'un 10 milyon kez indirilen mobil uygulaması üzerinden yapılan alışverişler 5 yılda 2,5 kat arttı [infografik]

Kullanıcılarının tablet ve akıllı telefonlarla da kolay alışveriş yapabilmesine yardımcı olan platform, mobil uygulamasına dair dikkat çeken verileri paylaştı.
GittiGidiyor'un 10 milyon kez indirilen mobil uygulaması üzerinden yapılan alışverişler 5 yılda 2,5 kat arttı [infografik]

Türkiye'nin önemli e-ticaret sitelerinden GittiGidiyor, mobil uygulamasını 10 yıl önce yayına aldı. Mobil uygulamasıyla kullanıcılarının tablet ve akıllı telefonlarla da kolay alışveriş yapabilmesine yardımcı olan platform, mobil uygulamasına dair dikkat çeken verileri paylaştı.

Toplam satışta mobilin payı yüzde 55

GittiGidiyor mobil uygulaması 10 yıl içinde 10 milyon kez indirildi. Mobil uygulama üzerinden gerçekleşen satışlar son 5 yılda 15 kat, yine son 5 yılda mobil uygulama üzerinden yapılan alışverişlerde sepet ortalaması 2,5 kat arttı. Mobil ticaretin payı ise toplam satışın içinde yüzde 55'e ulaştı. 2021 yılında ise mobil ticaretin tüm e-ticaret içindeki payının yaklaşık yüzde 73 olması bekleniyor.

En fazla alışveriş 22:00-23:00 arası yapılıyor

GittiGidiyor'un mobil uygulamasını kullanarak mobilden alışveriş gerçekleştiren kullanıcıların yaş aralığı 30-35 olurken, en çok pazartesi günü alışveriş yapıldığını da belirtelim. Mobil uygulama ile en çok alışveriş yapılan saat ise 22.00-23.00 saatleri arası oldu. Mobilden satılan en pahalı ürün 36 bin TL ile ev sinema sistemi olurken, en ucuz ürün ise 11 kuruş ile vida oldu.

2009 yılında mobil uygulamada en çok bilgisayar oyunları, oyun konsolu ve ekran koruyucu gibi ürünler tercih edilirken; 2019 yılına gelindiğinde ise hızlı tüketim ürünleri arasında yer alan bebek bezinin ilk sıraya yerleştiğini, onu cep telefonu ve kedi ve köpek mamasının izlediği görülüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.