Mercedes-Benz Türk StartUP 2019 yarışmasının kazananları açıklandı

İlk 10’a giren girişimlere “StartUP Boost” gelişim programına katılım hakkı ve Mercedes-Benz ile özel Almanya seyahati hediye edilirken, büyük ödüle hak kazanan ilk 3 girişime toplamda 150 bin TL para ödülü verildi. 
Mercedes-Benz Türk StartUP 2019 yarışmasının kazananları açıklandı

50. yılını kutlayan Mercedes-Benz Türk, 2017 yılında başlattığı ve bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Mercedes-Benz Türk StartUP yarışmasının kazananlarını açıkladı. 43 ilden 600’ü aşkın girişimcinin başvurduğu yarışmanın, 3 aşamadan oluşan eleme süreci tamamlandı.

Yarışmanın ilk aşamasında ön elemeden geçen 60 yarışmacı, StartersHub ev sahipliğinde düzenlenen bir eğitim kampına girdi.  Yarışmacılar ilk 10’a girebilmek için projelerini anlattıkları videolar çekerek jüri ile paylaştılar. Jürinin değerlendirmeleriyle belirlenen ilk 10 girişim, girişiminlerin ihtiyacına özel olarak tasarlanan “StartUP Boost Gelişim Programı”na katıldı. Program, girişimlere, yatırımcılar ve iş dünyasıyla tanışma, işlerini geliştirmek için kullanabilecekleri beceriler kazanma ve uzmanlarla bir araya gelme fırsatı sundu. Son aşamada ise Teknoloji, Sosyal Fayda ve Jüri Özel Ödülü kategorilerinde başarılı 3 girişim ödüllendirildi. 

Yarışmanın kazananları

Atık sorununa çözüm getiren KompoRize'nin kurucusu Mustafa Kuyumcu, Sosyal Fayda Ödülü'nü kazanırken, endüstriyel kontrol sistemlerinin teknolojik afetlere karşı korunmasını sağlayan Safetech’in kurucusu Fatma Ertürk Teknoloji Ödülü'nün sahibi oldu. Otizmli çocuklar için ürettiği teknoloji ile çocukların eğitim süreçlerine anne ve babaların eşit katılımını teşvik eden Tolkido’nun kurucusu Can Yıldız ise Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü. 

Teknoloji, Sosyal Fayda ve Jüri Özel Ödülü kategorilerinin kazananları, bu hafta düzenlenen ödül töreninde açıklandı. Toplamda 150 bin TL değerindeki büyük ödülü, yarışmaya Ankara, İzmir ve Yalova’dan katılan girişimler paylaştı. 

İlk 10’a giren startup’lar “StartUP Boost” adı verilen özel bir gelişim programı ve Mercedes-Benz ile özel Almanya seyahati hediye edilirken, büyük ödüle hak kazanan ilk 3 startup’a ise 50’şer bin TL para ödülü verildi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.